'Geri dönüşü olmayan bir yola girilebilir'

'Geri dönüşü olmayan bir yola girilebilir'

Okulları açma kararının; ülkeyi, esnafı ve süreci geri dönüşü olmayan bir noktaya taşıyabileceğini söyleyen Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Uzaktan eğitim sistemi, kör topal ilerliyor. 3 ay için bu riski almaya gerek var mı?” dedi.

Yüz yüze eğitim süreci için karar alındı. Köy okullarında 15 Şubat'ta, "8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacağı söylendi. Bakanlık tarafından okula gönderip göndermeme konusundaki tasarruf da velilere bırakıldı. Okulların açılmasını isteyenler kadar, bu kararın süreci çok daha farklı bir yere götüreceğini söyleyenler de oldu.

GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINDIĞI KONUSUNDA TEREDDÜTLERİMİZ VAR

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, okulların açılması konusunda bazı tereddütlerinin olduğunu dile getirdi. Okullarda gerekli tedbirlerin alındığı hususunda endişe taşıdıklarını söyleyen Yiğit, öğretmenlerin tümünün aşılanmadan okulları açma kararının alınmasının doğru olmadığını ifade etti. Planlar arasında öğretmenlerin aşılanması kararının olduğunu belirten Yiğit, “Öğretmenleri aşılamak için çok geç kalındı. Bugün aşılanmaya başlansa, ikinci doz muhabbetinden bu süre Nisan ayının ortasını bulacak. Okullar, 1 Mart'ta açılabilir denildi. Bence açılamayacak. Duruma bakılacak ve okulları açmama kararı verilecek” dedi.

3 AY İÇİN RİSK ALMAYA DEĞER Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'in açıklamalarına tereddütle yaklaştıklarının altını çizen Yiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yetkililerde de endişe var. Hadi okulları Şubat 15'te, Mart 1'de açıyoruz demek ne kadar doğru? Zaten Haziran ayının ikinci haftasında öğrenciler karne alacaklar. 3 aylık bir süre için riski göze almaya ne gerek var? Uzaktan eğitim sistemi zaten kör topal ilerliyor. 3 ay daha uzakten eğitim sistemiyle devam edelim.”

OKULLARI AÇARAK HER ŞEYİ BERBAT EDEBİLİRİZ!

Okulları açma durumunda Türkiye'nin geri dönüşü olmayan bir yola girebileceğini de söyleyen Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, şunları kaydetti: “Okulları açtık diyelim. Vaka sayıları yavaş yavaş yükselip, kısa süre içinde zirveyi yaşarsak ne olacak? Yaklaşık 11 aydır işletmelerin çok önemli bir bölümü kapalı. Esnaf zor durumda. Okulları açma kararı sonrasında yaşanacak vaka artışları, her şeyi baltalar. Esnaf tamamen biter. Turizm sektörünü kendi elimizle bitiririz. 3. dalga durumunda mücadele en az 6 ay daha uzar. Bakın çocuklar okulda mesafeye, maske takma kuralına dikkat edemez. Okulları açma konusunda sağlam ve akl-ı selim bir karar vermek zorundayız. Okulları açma hususunda yüzde 10 risk bile olsa, bu çok yüksek orandır. Geri dönülemez bir yola girebiliriz.”

(MEB) VELİLERİN BAKANLIĞA GÜVENMEDİĞİNİ BİLİYOR

MEB'in pandemi sürecinde sorumluluk almaktan sürekli kaçtığını vurgulayan Yiğit, “Okullar açılacak, veliler isterse öğrencisini okula göndermeyebilir' deniliyor. Bu tarz hadiselerde tasarrufu veliye bırakmamak gerekir. Gerçekten MEB'in açıklamalarının birçoğunda tutarlılık yok. MEB, tasarrufu veliye bırakarak, aslında bir gerçeği ortaya çıkarıyor. MEB de velinin devlet okullarına güveninin olmadığını biliyor. Bu çok acı bir şey. MEB kendine güvenmiş olsa, 'gelmeyebilirsiniz der mi?' 'Ben, tüm tedbirleri aldım, çocukların bize emanet, bize güvenin demesi' gerekir. Velilerin aklını kurcalıyorlar. Bu süreçte bakanlık ve yetkililer, net ifade kullanamadılar.”

EMRE ÖZGÜL

adsiz-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.