Gazzeyi savunmak Konyayı savunmaktır

Gazzeyi savunmak Konyayı savunmaktır

İsrailin katliamıyla ilgili olarak Mazlum-Der Konya Şube Başkanı Mustafa Akmeşe de Mazlumder, İHH, AYDER ve ÇIDAM adına bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını ve tüm Müslüman alemini saldırıları kınamaya davet ettiklerini belirten Mustafa Akmeşe, “Gün, Gazze’yi savunma günüdür. Gazze’yi savunmak, Konya’yı savunmaktır” dedi. Gazze ve Filistin’in bir İslam toprağı olduğunu kaydeden Akmeşe, “Gazze ve Filistin’de yapılan son saldırı ve işlenen cinayetler İslam dünyası için önemli bir tehdittir. Uluslar arası kurumlar ve toplumun İsrail cinayetlerine sessiz kalması sonucunda Siyonist rejimin Gazze halkına insanlık dışı baskı ve saldırılarını devam ettirdiği, Filistin halkının tüm geçiş noktalarını kapattığı ve savunmasız Filistin halkının Siyonist saldırılarında kadın, çocuk ve gençlerin acımasızca katledildiği, yaşam hakkının yoğun bir şekilde ihlal edildiği gözlenmektedir. Filistin halkı üzerinde uluslar arası toplumun da sessiz kalmasıyla tam bir soykırım uygulanmaktadır” diye konuştu.
FİLİSTİN’İ AÇIK HAVA HAPİSHANESİ YAPMAK İSTİYORLAR
İslam dünyasının yapılan bu saldırılara ve dökülen kanlara sessiz kalması halinde Amerika ve İsrail’in daha da cesaretleneceğini vurgulayan Akmeşe, Filistin’in açık hava hapishanesine çevrilmek istendiğini bildirdi. İsrail’e askeri harekatın derhal durdurulması çağrısı yapan Mustafa Akmeşe, “Bir halkın kısmen yok edilmesi anlamına da gelen soykırım suçunun bütün dünyanın gözleri önünde işlenmesine, dünyadaki tüm vicdan sahibi insanların tavır koymasını bekliyoruz. Dünyanın güvenliğine katkı iddiasında bulunan Birleşmiş Milletler, Filistin halkına yönelik bu insanlık suçuna susarak iştirak etmemelidir” diye konuştu.
KONYA’DA İSRAİL UÇAĞI GÖRMEK İSTEMİYORUZ
Özellikle Gazze’yi bombalayan İsrail uçaklarının Konya’da eğitim almış olmasından dolayı büyük utanç duyduklarını ifade eden Mazlum-Der Başkanı Mustafa Akmeşe, “Bu ayıba bir son verilmeli, İsrail ile bütün askeri anlaşmalar bir an önce iptal edilmelidir. İsrail uçaklarını ve askerlerini tekrar şehrimizde görmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum