Gazilerin talebine kulak tıkamayın!

Gazilerin talebine kulak tıkamayın!

Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege, “Devletimizden bazı isteklerimiz var. Gazilerin taleplerine kulak verilmelidir” dedi

Canını hiçe sayarak, ülkesi ve milleti için her türlü tehlikeyi göze alan, görev başındayken veya terörle mücadele kapsamında yaralanıp gazilik ünvanı alan gaziler, haklarını istiyor. Genel manada vatandaşlar tarafından değer görmelerine rağmen farklı şehirlerden gaziler ile ilgili üzücü haberler de gelebiliyor. Gaziler, hem özel olduklarını hissetmek hem de özlük haklarından çok daha fazla yararlanmak istiyor. Türkiye'de ise on binlerce gazi yaşamını sürdürüyor.

GAZİLERİN ÖZELLİKLE 3 İSTEĞİ VAR

Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege, gazilerin devletten bazı taleplerinin olduğuna vurgu yaptı. Şehit ailelerine verilen ÖTV'siz araç muayene hakkının genişletilerek gazilere de sunulması gerektiğini ifade eden Ege, vazife malulü gazilerin de bazı taleplerinin varlığına işaret etti. Özel hastanelere gidince vazife malulü gazilerden katkı payı alınmadığını ama ailelerinden bu payın istendiğini aktaran Ege, “Bu payın gazilerimizin ailelerinden de alınmaması gerekir. Vazife malulü arkadaşlarımızın 2013 yılında çıkan bir yasayla özlük haklarında yüzde 25 oranında bir iyileştirme yapılmıştı. Rütbeli vazife malulü arkadaşlarımız bu haktan mahrumdu. Onların da bu haklardan yararlanması gerekiyor” dedi.

adsiz.jpg

GAZİLERE ÖZEL OLDUKLARINI HİSSETTİRMEK GEREKİR

“Gazilerimiz yılın sadece bir günü değil, her gün anılmalı” diyen Ege, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gazilerimiz genel manada toplumda gereken saygıyı görüyorlar. Konya ölçeğinde gazilerimiz ile ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor. Halkımız, gazilerimize karşı çok duyarlı. Konya basını, bizlere çok ilgili. Sorunlarımıza, istek, talep ve şikayetlerimize duyarsız kalmıyorlar. Gazilerimiz ile ilgili bazı şehirlerde gördüğü muameleyi duyuyoruz. Üzüntümüz artıyor. Gazilerimiz, bu millet için bir bedel ödedi. Onlar özel insanlardır. Onların tek beklentisi hak ettikleri değeri görmek. Toplumsal olarak gazilerimize özel olduklarını hissettirmeliyiz. Bu demek değil ki bizler gazilerimize acıyarak bakalım.”

4-1.jpg

TRAVMALARDAN DOLAYI PROBLEMLER YAŞIYORLAR

Türkiye'de savaş psikolojisi alanında bir çalışma yürütülmediğini de dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege, gazilerin yaşadığı travmalardan dolayı psikolojik, sivil, ekonomik ve aile hayatında bazı problemler yaşadığını ifade etti. Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın Konya'da şehit aileleri ve gazilerle ilgili yeni çalışmaları hayata geçireğeceğinin müjdesini verdiğini kaydeden Ege, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: “Bundan böyle Konya'da şehit ve gazi ailelerimize bir kamu görevlisi tahsis edilecek. Gazilerimizin ve yakınlarının sorun, istek ve talepleri kamu görevlileri tarafından valiliğe iletilecek. Bu çok güzel bir uygulama. Umarım Türkiye genelinde de yaygınlaştırılır. Bir de şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve ailelerinin kamudaki iş ve işlemlerinin daha hızlı yürütülmesi için Konya'daki yetkililer tarafından talimatlar verildi. Bu konuda yetkililerimize de teşekkür ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.