Garibin zor bayramı

Garibin zor bayramı

Yüreğim kan ağlarken, etrafımda dost ararken, bir tas çorbaya, bir sıcak yuvaya hasret kalmış iken, kaldırımlar mekânım, kediler dostum iken bayram benim neyime

 

 

TEK İSTEDİĞİ NEFES ALMAK

 

 

Bu dizeleri ömrünün büyük bölümünü soğuk kaldırımlarda veya kedilerin bile kalmakta zorlandığı barakada yaşam mücadelesi veren 56 yaşındaki Mehmet Şahbaz için kaleme aldık. Hava Lojmanları kavşağından galericiler kavşağına kadar güzergahı kullanan vatandaşların mutlaka, kaldırımın kenarında veya bir ağacın altında yarı baygın ve nefes almakta zorlanırken gördüğü Mehmet Şahbaz, soğuk kış günlerinde bir bayramı daha buruk yaşayacak.

 

EN ÇOK ÖZLEDİĞİ GENÇLİĞİ

 

Bir zamanlar kendisinin de oldukça sağlıklı birisi olduğunu ve Konya’da uzun yıllar baklava ustası olarak çalıştığını söylerken gözyaşlarını tutamayan Mehmet Şahbaz, “Düşmez kalkmaz bir Allah’tır. İlk olarak sağlığımı kaybettim. Nefes darlığına yakalanınca kapalı yerlerde kalamadım. Bunun üzerine bir de Mide ameliyatı oldum. Üvey babam beni istemediği içinde sokaklarda kalmaya başladım. Geldiğim nokta is bu oldu. Gençliğimi ve sağlıklı günlerimi çok özlüyorum” dedi.

 

ALLAH’IN BİR MECZUP KULU

 

Ankara yolu Galericiler arkası Fevzi Çakmak Mahallesi’nde barakada yaşam mücadelesine devam eden 56 yaşındaki Mehmet Şahbaz’ın durumunun her geçen ağırlaştığını ifade eden çevre sakinleri,  “Şahbaz, uzun yıllardır burada kalır. Ancak hastalığı her geçen gün artıyor. Ama artık dayanacak gücü kalmadı” diye konuştu. Şahbaz, ise, “Benim tek istediğim nefes almamı kolaylaştıracak bir tedavinin yapılması ve ilaçlarımın verilmesi” diyerek yaşadığı hayata şükrettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.