Flaş aşı iddiası: Bazı siyasiler Rus aşısını kullanmaya başlamış bile

Flaş aşı iddiası: Bazı siyasiler Rus aşısını kullanmaya başlamış bile

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman bugünkü köşe yazısında, "Bazı siyasi ve işadamları Rus aşısını kullanmaya başlamış bile" yazarak çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, henüz Dünya Sağlık Örgütü’nden onayın çıkmadığı Rus Gamaleya Araştırma Merkezi geliştirdiği yeni tip koronavirüs ( Kovid-19) aşısı Sputnik-V’yi kullanmaya başlayan bazı kişilerin olduğunu yazdı.

Sevilay Yılman, bugünkü köşe yazısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki gün kendi bakanlığının bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamayı hatırlattı:

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının 2021 bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 aşı çalışmalarına ilişkin detaylı bilgilendirme yapmış. Faz-3 aşamasına gelen, yakında ruhsatlanabilecek aşılar olduğunu belirterek, Pfizer'in ve Çin Sinovac aşısının Faz-3'ünün üniversitelerde devam ettiğini ve şu ana kadar bu aşılarla ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığını aktarmış.
Sadece Rus aşısı konusunda Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) standartları olduğunu, toksikolojik kısmının tamamlanması durumunda bu aşının da devreye gireceğini söylemiş. Bakan Koca temkinli yani bu konuda.

“Ama duyduğuma göre Rusya’yla temasta olan bazı işadamları ve siyasiler Rus aşısını kullanmaya başlamış bile” diyen Yılman, şunları yazdı:

 

Nasıl, hangi yollarla getiriyorlar bilmiyorum ama fiyatı da epeyce yüksek olduğu iddia edilen bu aşıyı DSÖ’nün şerhine rağmen korkusuzca kullananlara da hayret ediyorum.
İmkanım olsa… Elime geçse ben kullanır mıyım mesela? Kullanmam. Asla. Sonuçta o aşının bugün değilse bile yarın vücuduma yapacağı olumsuz bir etki şüphesi korkutur beni.
Bu arada Uğur Şahin ile bizzat iletişimde olan Koca, Pfizer’ın aşısının en erken 15 Aralık’tan sonra ruhsat alabileceğini ve aşının kullanımın da Ocak ayından sonra mümkün olabileceğini söylüyor. Yani eğer Uğur Hoca Türkiye’ye bir torpil yapmazsa yüzde 90’dan daha fazla etkisi olduğu iddia edilen Pfizer’ın aşısını en iyi ihtimalle Şubat’ta filan elde edebileceğiz. Ha onu kullanır mıyım? Valla bu sorunun da şu anda cevabı yok bende…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.