Filistin imtihan yeri

Filistin imtihan yeri

Yrd. Doç. Dr. Caner Arabacı, Filistinin insanlığın ve medeniyetlerin imtihana çekildiği yer olduğunu söyledi.

Önceki akşam Alâeddin Tepesi Konferans Salonu’nda Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği’nin organizesiyle ve Konya Yazarlar Birliği ile Konya Aydınlar Ocağı’nın da destekleriyle Filistin konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Caner Arabacı, Filistin’in bugüne gelmesindeki tarihsel süreci açıkladı. FİLİSTİN, MEDENİYETLERİN İMTİHAN YERİ

Filistin halkının 1921 yılından bu yana sürekli kanlı görüntülere sahne olduğunu söyleyen Caner Arabacı, “Filistin kanla doğuyor, kanlı yaşıyor ve kan içinde ölüyor. Bugün Filistin, insanlığın ve medeniyetlerin imtihana çekildiği yerdir. Yahudi bir bilim adamının tabiriyle Filistin’de kovada balık avlanmaktadır. Filistin’de insanlıkla irtibatı kesilmiş bir kitle var. Açık hava hapishanesindeki mahkumlara savaş açılmış” ifadelerini kullandı.

DÜNYA OSMANLI’NIN YOKLUĞUNU HİSSEDİYOR

Dünya üzerinde her şeyden önce insana insan olduğu için değer verilmesi gerektiğini bildiren düşüncenin olmadığını kaydeden Caner Arabacı, “Dünya şu an Osmanlı Devleti’nin yokluğunu hissediyor. İnsanların mezhep, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden, haklarını koruyacak, insana insan olma değerini verecek bir güç eksikliği var. Bu güç de Osmanlı Devleti’dir” dedi. İsrail’in yaptığı saldırılara Arap dünyasının bakış açısını da değerlendiren Yrd. Doç. Dr. Arabacı, Arap ülkelerinden bazılarının sessiz kalmayı tercih ederken, bazılarının da bunu daha ileri götürerek Yahudilerle iş birliği içerisinde olduğunu ifade etti. Caner Arabacı, Arapların, tarihte olduğu gibi tek vücut olarak hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

FİLİSTİN BU DURUMA NASIL GELDİ?

Filistin topraklarının 800 – 900’lü yıllarda bile Türk – İslam merkezi olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Caner Arabacı, “Filistin 1517 yılında Osmanlı Devleti’nin topraklarına dahil edildi ve 1918 yılına kadar yaklaşık 400 yıl bizim vatanımız olarak kaldı. Bu tarihten önce de Filistin yine bize aitti. Emeviler ve Abbasiler döneminde hem din hem de kan bağımız olan insanlar burada yaşıyordu” dedi. Yahudi halkın 2 bin yıla yakın bir süre yurtsuz, vatansız ve topraksız yaşadıklarını dile getiren Arabacı, “Osmanlı Devleti, Yahudileri İspanyadaki zulümden kurtarmak için Osmanlı topraklarının birçok yerine sadece insan oldukları düşüncesiyle, dinine, ırkına ve mezhebine bakılmaksızın yerleştirilmiştir. Bugün ise aynı kişiler, kendilerini zulümden kurtaran halka eşi ve benzeri görülmedik zulümler etmektedir” diye konuştu.

Özellikle 1890 yılları sonrasında Osmanlı Devleti’nin zayıflamaya başlamasıyla birlikte siyasal siyonizmin açığa çıktığını kaydeden Caner Arabacı, Filistin’de bir Yahudi devleti kurma fikrinin temellerinin bu tarihte atıldığını bildirdi. Yahudilerin en büyük destekçisinin de o dönemde Almanya ve İngiltere olduğunu kaydeden Arabacı, “Avrupalı devletler, Yahudileri babalarının hayrına buraya getirip, devlet kurdurmadılar. Yahudiler, Avrupa’da ve Rusya’da toplumun huzurunu bozan, pis insanlar olarak bilinir. Avrupalı devletler hem kendi içlerinden bu pisliği temizlemek, hem de o dönemde zayıflayan Osmanlı’ya bir darbe daha vurmak için Yahudileri Osmanlı topraklarına yerleştirmişlerdir. Günümüzde de, Ermeni, Bulgar ve Yunan ırkçılığı yapanların arkasında yine bu güçler var” ifadelerini kullandı. Osmanlı Devleti’nin dönemin şartları gereği 1917 yılından itibaren Filistin topraklarından çekilmek zorunda kaldığını kaydeden Arabacı, Filistin’de bugün yaşanan felaketin temelini Yahudileri bu bölgeye yerleştirmekle İngilizlerin attığını ifade etti. Bugünkü İsrail Devleti’nin kuruluşunu ilk kabul eden ülkelerin de yine Almanya ve İngiltere olduğunu açıklayan

Arabacı, Türk İslam dünyasında İsrail’i devlet olarak tanıyan ilk ülkenin ise Türkiye olduğunu bildirdi.

ÖLÜMÜ ÖLDÜRENLERİ KİMSE YOK EDEMEZ

Filistin’de yaşana acının Türklerin Filistin’den çekilmesiyle başladığını ve her geçen gün artarak devam ettiğini kaydeden Arabacı, Filistin halkının artık ölümden korkmadığını belirterek, “Rusya Gürcistan’a çıkartma yaptığında, ABD destekli Gürcistan sadece bir gün dayanabildi ve teslimiyet bayrağını çekti. Filistin halkı ise, yaklaşık 23 gün boyunca yapılan saldırılara direndi ve asla teslim olmadı. Filistin halkı artık ölümden korkmuyor. Burada ölüm kültürü var. Filistin ve Gazze halkı, bir kere benliklerinde ölümü öldürmüş” ifadelerini kullandı.

Arabacı, “Ortadoğu ve Filistin, Türkiye’yi bekliyor. Türkiye büyük bir devlet olmalı ve yeniden eski ihtişamına kavuşmalıdır. İslam ülkelerinin lideri Türkiye olmalı ve yaşanan acılara son vermelidir. Dünya şu an Türkiye’nin güçsüz olmasının acısını yaşıyor” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

RASİM ATALAY 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.