Fikstür avantajı bizde

Fikstür avantajı bizde

Türkiye kupasında final oynayarak moral bulan Erdemiri deplasmanda yenmenin hesaplarını yapan Üniversitede moraller yerinde. Karadağ, ligde fikstür avantajının kendilerinde olduğunu söyledi


BEKO Basketbol Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, ligin 20. haftasında deplasmanda karşı karşıya geleceği Erdemirspor maçının hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Cuma günü başlayan ve Cumartesi günü çift antrenman yapan sarı-mavili takımın antrenmanlarına sakatlığı geçen kaptan İbrahim Öztürk’te katılıyor. İstanbul’da tedavi sürecini başarıyla atlanan İbrahim, Erdemir maçında Cengiz Karadağ’ın şans vermesi halinde oynayabilecek. Üniversitespor’da Erdemini maçı için yolculuk Perşembe sabah başlayacak.
Üst üste başarısız sonuçlar aldıktan sonra düşme korkusunu derinden hisseden Üniversitespor, alt sıralardan kurtulmak istiyor. Türkiye kupası maçları nedeniyle Erdemir ile 28 Şubat Cumartesi günü karşılaşacak temsilcimizde oyuncuların morallerinin yerinde olduğu ve camiaya galibiyet sözü verdikleri bildirildi. Üniversitespor antrenörü Cengiz Karadağ, Erdemir maçı ili birlikte geri dönüşü olmayan bir maç programı içerisine gireceğiz. Güç dengeleri olarak eşit takımlarla mücadele edeceklerini ifade eden Karadağ; “Bu maçlar süresince fikstür avantajını elimizde bulunduruyoruz. Kendi evimizde oynamanın getirdiği avantajı iyi kullanarak ligdeki kötü gidişe son vereceğimize inanıyorum. Ligin kalan haftalarında istediğimiz sonuçları alarak tüm camiamızın yüzünü güldüreceğiz” dedi.
Üniversitespor genel koordinatörü Murat Çetinkaya ise, fikstür avantajına sahip olduklarını, küme düşmeyeceklerini söyledi. TED Koleji’nin düştüğünü, ikinci takımında 7 takımdan biri olacağını belirten Çetinkaya açıklamasına şöyle devam etti. “Ligde 11 maçımız kaldı. Bunlardan 4 veya 5’ini almamız halinde yeni sezonda da 1. ligde yer alırız. Üniversitespor olarak fikstür avantajı bizden yana. Bunu değerlendirirsek kesinlikle küme düşmeyiz. Erdemir maçı ligdeki kaderimizi belirleyecek. Bu maçı alarak alt sıralardan kurtulmak için önemli bir adım atmak istiyoruz. Hiçbir zaman olumsuz düşünmüyoruz. Yönetim olarak oyuncularımıza güvenimiz tam. Kötü sonuçlar aldıktan sonra küme düşeceğimiz konuşulmaya başlandı. Biz ligde mücadele eden tek üniversite takımıyız. Bu tip söylemlere değil, desteğe ihtiyacımız var.” Çetinkaya, Erdemir maçının da zor geçeceğini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.