Fatih Altaylı açıkladı: Orgeneral Temel neden görevden alındı?

Fatih Altaylı açıkladı: Orgeneral Temel neden görevden alındı?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Orgeneral İsmail Metin Temel'in 2. Ordu Komutanlığı görevinden alınması ile ilgili çarpıcı bir yazı yazdı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın "4 milyon Yunan gelse ne derdiniz?" başlığıyla bugün yayımlanan yazısında Genelkurmay'da 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel'in hafta başında görevden alınarak Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na çekilmesi ile ilgili edindiği kulis bilgileri yazdı. Altaylı, "Sorunlu bir komşumuzla sorunlarımızı daha da arttıracak ve yeni dönem müttefikimizle sorunlar doğuracak bir emri ve bu emirdeki ısrarı nedeniyle görevden alındı 2. Ordu Komutanı" dedi.

Altaylı köşe yazısında "Orgeneral Metin Temel kamuoyunda Afrin kahramanı olarak biliniyordu. Ama asıl şöhretini Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası sırasında 'Apoletlerini sökeceğim' demesi üzerine kazandı" diyen Altaylı, "Orgeneral'in Cumhurbaşkanı'nı alkışlamasını eleştiren İnce bu sözleri kullanmış, hatta kimilerine göre İnce'nin Temel'e yönelik çıkışı Cumhurbaşkanlığı seçiminde en az birkaç puan kaybetmesine neden olmuştu. O günlerde AK Parti çevreleri ve destekçileri Orgeneral Temel'e sahip çıkmış, yere göğe koyamamışlardı" hatırlatmasında bulundu.

 

"KIZAKTAN BETER GÖREVE ÇEKİLDİ"

"Ancak o Orgeneral İsmail Metin Temel birkaç gün önce sürpriz şekilde 2. Ordu Komutanlığından alındı ve kızaktan da beter bir göreve çekildi. Bununla ilgili önüne gelen bir şeyler yazdı" ifadesini kullanan Fatih Altaylı, "En yaygın kanaat, bazı askerlere madalya verilmesi konusunda Savunma Bakanı ve Genelkurmay ile ters düştüğü için görevden alındığı Ben de burada bir başka tez olarak, "Orgeneral Temel, askerlerin siyasete karışmaması gerektiği düşünülerek, Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasındaki eleştirilerden ötürü görevden alındı" desem herhalde gülersiniz. Ama şunu söyleyeyim, ilk iddiaya da ben gülüyorum. Çünkü o da doğru değil." diye yazdı.

Altaylı bugünkü köşe yazısına şöyle devam etti:

"Orgeneral Temel'in görevden alınmasının madalya ile falan ilgisi yok. Çok daha önemli bir gerekçe ile Savunma Bakanlığı tarafından görevden alındı. Bu gerekçeyi detaylı olarak yazmam çok doğru olmaz. Ancak bana gelen bilgiler doğrultusunda şu kadarını söyleyebilirim. Sorunlu bir komşumuzla sorunlarımızı daha da arttıracak ve yeni dönem müttefikimizle sorunlar doğuracak bir emri ve bu emirdeki ısrarı nedeniyle görevden alındı 2. Ordu Komutanı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.