Evde kalan vatandaşlar yapboza merak saldı

Evde kalan vatandaşlar yapboza merak saldı

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında evde kalan vatandaşlar, bu süreçte en fazla ailecek vakit geçirecekleri oyunlara yöneldi. Mavigül Kitap ve Kırtasiye sahibi İbrahim Gül, “Özellikle yapboza ciddi bir talep var” dedi 

Koronavirüs salgını endişesinden dolayı evde kalan vatandaşlar, çeşitli eğitici oyun ve eğlencelerle evde geçirdiği vakti daha keyifli hale getirmeye çalışıyor. Aileler, gerek internet üzerinden verdikleri siparişlerle gerekse satışının yapıldığı oyuncakçı ve kırtasiyecilerden aldığı yapboz, oyun setleri, model oyunlar ve strateji oyunları ile zamanlarını geçiriyor. Bu dönemde en fazla binlik ve iki binlik yapbozlara ilgi gösteriyor. Özellikle manzara resimli yapbozlar daha çok tercih ediliyor. 

ZAMANI YAPBOZ YAPARAK GEÇİRİYORLAR

Mavigül Kitap ve Kırtasiye sahibi İbrahim Gül, yapboza ciddi bir talebin olduğunu aktardı. Bu süre içerisinde özellikle çocuklarıyla daha fazla ilgilenme imkanı bulan ebeveynlerin ailece eğitici ve öğretici oyunlarla daha kaliteli zaman geçirme yolunu tercih ettiklerini kaydeden Gül, “Evde kalan insanlar, çocuklarıyla oyun oynamaya yöneliyor. Aileler, belki de son dönemde en fazla çocuklarıyla baş başa kaldıkları dönemi yaşıyor. O da belli ürün grubunda bir tercih oluşturuyor ve o oyun gruplarında bir satış artışı gözlemliyoruz. Gördüğümüz kadarıyla şu anda puzzle (yapboz) konusuna ciddi bir talep var. Müşterinin talebinden de anladığımız kadarıyla ağırlığı çocuklar olmak üzere çok sayıda vatandaş evlerindeki zamanı puzzle yaparak geçiriyor. Özellikle biz en fazla bin ve iki bin parçalı yapboz satışı yapıyoruz. Doğa resimli yapbozlar, vatandaşın önceliği oluyor” şeklinde konuştu. 

KUR'AN ÇEŞİTLİLİĞİ HER YIL ARTIYOR

“Yine Ramazan ayı dolayısıyla Kur'an-ı Kerim satışımız ve dini kitap satışımız da arttı” diyen Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaş, Ramazan ayında her zamankinden daha fazla dini kitaplara ilgi gösteriyor. Ramazan ayında cüz takip etmek ve Kur'an öğrenmek için Kur'an-ı Kerim alan vatandaş da çok fazla. Ramazan ayı zaten Kur'an ayı olarak biliniyor. Kur'an satışları ile beraber, rahle satışlarında da artış oldu.  Bazı yayınevleri tarafından Ramazan ayına ve her okuyucuya özel Kur'an-ı Kerimler basılıyor. Kur'andaki çeşitlilik her yıl artıyor.  Hafız ve optik okuyuculu dijital kalem Kur'an-ı Kerimler, yine en dikkat çeken Kur'an türlerinin başında geliyor.”

EMRE ÖZGÜL  

3-4-(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum