Evde internet nasıl hızlandırılır?

Evde internet nasıl hızlandırılır?

İnternet hayatımızın en önemli parçası olduğu şu günlerden yaşanacak bağlantı sorunu can sıkacak hale gelebiliyor. Peki evde kesintisiz ve hızlı bir internet sağlamak için ne yapmalı?

Ev nüfusu kalabalık ve internete bağlanan cihaz sayısı fazla olduğunda  modemler bizi yarı yolda bırakabiliyor. Durum böyle olunca yeni  çözüm çareleri için arayışa girmek kaçınılmaz oluyor.

İnterneti hızlandırmak için kimi yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Modeminizi mutlaka kontrol edin

Kimi zaman internetin yavaş olmasının nedeni modemin internet için uygun bir özellik teşkil etmemesi olabiliyor. Mesela bant genişliğinin yüksek tutmanız internet hızının daha da artmasını sağlayacaktır. Modemin hangi özelliklere sahip olduğunu anlamak için internet sağlayıcılarından mutlaka destek alın.

Zaman zaman virüs taraması yapın

İnternetinizin yavaşlığından şikayetçiyseniz ve modem ayarlarında bir sorun  olmadığını düşünüyorsanız virüs taraması yapmalısınız. Bilgisayardaki bağlantılardan beslenerek internetin yavaşlamasına zemin hazırlayabilen virüsler sebebiyle internetinizde yavaşlama meydana gelebilir. 

Uzun kablo kullanmaın

İnternet kopukluklarının ya da yavaşlamasının en önemli sebeplerinden biri de kabloların uzun olması. İnternetinizi hızlandırabilmek için priz, telefon hat ya da kabloları varsa yenileyebilirsiniz.

Güncelleme yapmayı unutmayın

İnterneti hızlandırmak için başvurabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri de donanım ve yazılım güncellemesi yapmak. İnternet hızıyla dijital dünyaya ayak uydurmak istiyorsanız sık sık güncelleme yapmalısınız.

Çakışmalara dikkat edin

Modemin bulunduğu alanda tablet, telefon, ses sistemi bulunması cihazların kendi aralarında elektromanyetik kesişim oluşturmasına neden olabiliyor. Elektronik cihazları mümkün olabiliyorsa modemin bulunduğu alanda tutmamalısınız. İnternet hızlandırmak için modemi interneti kullandığınız odaya yerleştirmeli ve masa, kitaplık ya da dolap üstü gibi yüksek alanları tercih etmelisiniz.

Wifi hattınızı koruyun

WiFi ağı kullanıcısı ne kadar fazla olursa internet hızı o kadar azalacaktır. Dolayısıyla şifrenizi paylaşmayın. Elbette şifrenizi paylaşmamanız ağınıza kimsenin dahil olmayacağı anlamına gelmez. Siber saldırıların mağduru olmamak için güvenli, sağlam ve tahmin edilmesi zor bir şifre belirleyin.

Modemi kapatıp açın

Türk usulü tamirat yöntemi olarak kapatıp açma önerisi size basit gelebilir; fakat modemi kapatıp açmak internet hızlandırma yöntemleri arasında en basit ve en etkili yöntemlerden biri. Çünkü bu yöntemde  “güç döngüsü” sayesinde internet hızını etkileyen bilumum problemleri resetleyerek ortadan kaldırabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.