Et fiyatlarının neden yükseldiği belli oldu! Konya'da kan donduran olay

Et fiyatlarının neden yükseldiği belli oldu! Konya'da kan donduran olay
Konya’nın Ereğli ilçesinde kan donduran görüntülere şahit olundu. Sarıtopallı sınırları içerisinde bulunan çöplük alana şap hastalığından öldüğü iddia edilen inekler bırakıldı.

Konya’nın Ereğli ilçesinde kan donduran görüntülere şahit olundu. Sarıtopallı sınırları içerisinde bulunan çöplük alana şap hastalığından öldüğü iddia edilen inekler bırakıldı. İneklerin gömülmediği gözler önüne serilirken, bölge halkı sağlık konusunda endişeli olduğunu ileri sürdü.

Ereğli Organize Sanayi çaprazı, cezaevi yanındaki eski geri dönüşüm fabrikası yanında bulunan alanda kan donduran görüntüler ortaya çıktı. Pislikten geçilmeyen alanda şap hastalığından öldüğü iddia edilen hayvanların açık bir şekilde buraya bırakıldığı görüldü. Hayvanları kimin bıraktığı belli olmazken, vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti.

nek-2.webp

BAŞKAN AKPINAR: BİZİM ORADA TAPULU ARAZİMİZ YOK

Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, Merhaba Gazetesi’ne konuştu. Akpınar, şap hastalığından öldüğü iddia edilen hayvanların bırakıldığı alanın kendilerine ait olmadığını dile getirdi. Akpınar, “O bölgede tapulu arazimiz yok” şeklinde konuştu.

nek.webp

VATANDAŞIN İSYANI: DİĞER HAYVANLARA BULAŞMASI AN MESELESİ

Vatandaşlar ise görüntülere resmen isyan ederek, şunları söyledi: “Şap hastalığından ölen hayvanları millet gelip buraya attı. Biz burada o iğrenç kokudan ve sineklerden iş yapamaz olduk. Şap hastalığından ölen hayvanları iki metre derinlikteki çukurlara kireçlenerek ve iri taşlar takviye edilerek gömülür. Özel tesisi olan yerlerde yakılır diye biliyoruz. Haliyle burada samancılar ve hayvan pazarı çok yakında. Hastalığın diğer çiftçilerimizin hayvanlarına bulaşması an meselesi bu olaya acil bir çözüm istiyoruz.”

Kaynak:Muharrem Dursun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum