Esnaf etkinliklerden memnun kaldı

Esnaf etkinliklerden memnun kaldı

Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri'nde, Konya Büyükşehir Belediyesince, 17 dile çevrilen Mevlana'nın 6 ciltlik Mesnevi adlı eseri 500 adet satıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada, orijinali Farsça olan Mevlana'nın Mesnevi adlı eserinin 17 dile çevrildiğini belirtti.

Mesnevi'nin Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığınca, ziyaret edilen yabancı ülke devlet başkanlarına ya da dünya barışıyla ilgili yapılan uluslararası toplantılarda üst düzey devlet adamlarına da armağan edildiğini bildiren Akyürek, Mesnevi'de yer alan hikayelerin, aradan geçen yaklaşık 700 yıla rağmen halen güncelliğini yitirmeyen mesajlarla dolu olduğunu söyledi.
2004 yılından beri Almanca, Fransızca ve günümüz Farsçasının da aralarında bulunduğu 17 dile çevrilen Mesnevi'ye, bu yıl 1-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri'nde de büyük talep olduğunu anlatan Akyürek, ''Kolayca, küçük çantalarda bile taşınabilir boyutta basımını yaptığımız Mesnevi, 1-17 Aralık tarihlerinde yaklaşık 500 adet satıldı. Mesnevi'ye olan ilgi bizleri sevindirdi'' dedi.
ŞEKER SATIŞLARI ARTTI
Öte yandan, şeker ve lokum üretiminde, kalite ve çeşitliliğiyle adından sıkça söz ettiren Konya'da imal edilen Mevlana şekerleri de Vuslat Yıl Dönümü törenleri dolayısıyla kente gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük beğenisini topladı.
Şehir merkezindeki turistik hediyelik eşya dükkanlarında, Mevlana Müzesi çevresinde ve Mevlana Kültür Merkezi'nde satışa sunulan Mevlana şekerleri, daha çok yerli turistlerce armağan amacıyla satın alınıyor.
Mevlana şekeri üretimi yapan Uysal Şekerleme sahibi Mustafa Yalçıntaş, bu yıl Mevlana'yı anma törenleri dolayısıyla, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından binlerce turistin geldiğini ifade etti. Yalçıntaş, ''Yerli ve yabancı turistler Konya'nın adeta simgesi olan Mevlana şekeri ve etli ekmek gibi gıda ürünlerine büyük ilgi gösterdi. Konya esnafı törenler nedeniyle iyi bir dönem geçirdi'' dedi.
Yalçıntaş, törenlerde Mevlana şekeri satışlarının yüzde 70 oranında arttığını belirterek, şunları kaydetti:
''Turistler Mevlana şekeri almadan Konya'dan ayrılmadı. Daha önceki yıllarda Mevlana şekerini tadan birçok müşterimiz, bu yıl da bizden tekrar şeker satın aldı. Bu da bizi mutlu ediyor. İnanıyorum ki törenlerde eşe ve dosta hediye edilmek amacıyla alınan Mevlana şekerleri, götürüldüğü ülkelerde sevgi, kardeşlik ve dostluğun pekişmesini sağlayacaktır. Mevlana'nın ve Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılar sağlayacaktır.''
Atahan Şekerleme Şirketi sahibi Mehmet İlhan da törenler sırasında Mevlana şekerlerine talep artsa da umduklarını bulamadıklarını bildirdi.
Mevlana Müzesi'ni 1-17 Aralıkta kutlanan Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri boyunca 60 bine yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirilmişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.