Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

Eş-Şafi Ya Allah

Eş-Şafi Ya Allah

Hastalandığım zaman bana şifâ veren O’dur.” (eş-Şuarâ, 80)

 

Bu dünya hayatında bir çok imtihandan geçmekteyiz.

Bu dönemde ise tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi süreci devam etmekte ve ortaya çıkan bu yeni hastalıkla mücadele devam etmektedir.

***

Elbette hastalıklar Rabbimiz tarafından bizlere verilen birer imtihan araçlarıdır.

Bu hastalığa da Rabbim dilemedikçe dünyanın bütün doktorları bir araya gelseler çözüm bulamayacaklardır.

Bu da biz insanoğlunun acizliğini gözler önüne sermekte, gözle bile görülemeyecek bir mikrobun nasıl da insanoğlunu aciz bıraktığını göstermektedir.

Bu ise bizler için aciz olduğumuzu kavramamıza ve eksiklerimizi fark edip kulluğumuzu sağlamlaştırmaya vesiledir.

 

Elbette tüm hastalıkların bir tedavisi vardır.

Bir Hadis-i Şerifte peygamber Efendimiz (s) : "Allah Teâlâ Hazretleri hastalığı da ilacı da indirmiştir. Ve her hastalığa bir ilaç var etmiştir. Öyleyse tedavi olun. Ancak haram olan şeyle tedavi olmayın." [Ebu Dâvud, Tıbb 11, (3874).] Bizler onun için Rabbimin Eş-şafi ismi ile şifayı vereceğine inançla tedavi yöntemlerini aramaya devam edeceğiz.

 

***

Bu yazımızda ise benim asıl temas etmek istediğim nokta, şu anda bazılarımız fark etmesek de hastanelerimizde covid hastalığı ile mücadele veren on binlerce hastamız yatmaktadır.

Bizlere düşen ise bu hastalıkla canları pahasına uğraşan sağlık çalışanlarımıza ve yatan hastalarımıza Yüce Rabbimden bu hastalığın bir an evvel son bulması için dualarımızı eksik etmemektir. Eş-Şuarâ, 80. Ayet-i Kerimesinde Rabbimiz : “Hastalandığım zaman bana şifâ veren O’dur.” ayeti ile yönelilmesi gerekenin ise kendisi olduğunu açıkça vurgulamaktadır. Dua edelim, evlatlarımıza nasıl dua etmeleri gerektiğini öğretirken hastalarımız için de dua etmeleri gerektiğini telkin edelim umulur ki o küçük ellerin semaya kalkmasını eş-şafi sıfatıyla rabbimiz geri çevirmeyecektir.

 

***

 

Yoğun imtihandan geçtiğimiz bu süreçte İzmir de yaşanan depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza yüce Rabbimden şifa, vefat eden kardeşlerimizin yakınlarına da sabrı cemil niyaz ediyor,

 

Pandemi sürecinde yoğun mücadele veren başta sağlık çalışanlarımıza Rabbimden kolaylıklar, hastalarımıza ise bir an evvel Yüce Rabbimizin Eş-Şafi sıfatıyla şifa vermesini niyaz ediyorum. (Amin)

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR