Erdoğan'ın sözünü Meram'a slogan yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce Konya’nın ve meram'ın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirtmişti ,Başbakan'ın “Meram’a selam, yola devam” demesiyle Meram'da çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte ...
2012 yılı bütçesini, yüzde 53’lük rekor seviyede bir artışla 145 milyon TL’ye çıkaran Meram Belediyesi, belediye gelirlerini artırmak için örnek çalışmalara imza atıyor.
Geliştirilen programla emlak vergilerinde yaklaşık 4 milyon TL’lik artış sağlandı
Göreve geldikleri günden itibaren önem verdikleri konuların başında mali disiplini sağlamanın yer aldığını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Bunu başardıktan sonra belediyemizin gelirlerinde de çok ciddi artışlar sağladık. 2011 yılı bütçesini bir önceki yıla göre yüzde 26 artırırken, 2012 yılı bütçesindeki artışı ise yüzde 53 olarak gerçekleştik. İki yılda bütçemizdeki artış oranı yüzde 79’u buldu. 22 yıl sonra kendi ilçemizde ve kendi hizmet binamızda halkımıza hizmet verme imkanına kavuştuk. Gerek fiziki belediyecilik, gerekse sosyal ve kültürel belediyecilik alanlarında halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmet ve yatırımları yapmaya gayret ediyoruz” dedi.
Emlak kayıtlarındaki asansör ve kalorifer düzeltmeleri için taşınmazlara ait veriler birbirleriyle eşleştirilmiştir. Bu eşleştirme sonucunda; tüm taşınmazların hangi cadde ve sokaktan beyan vermesi gerektiği tespit edilmiştir. Emlak beyanlarında mükellefin gerçekte beyan vermesi gereken mahalle ve sokaklar, yazılan ara yüz programı ile veri tabanından düzeltilmiştir.
Başkan Kalaycı, yazılımı yapan ve hizmetin gerçekleşmesinde katkıları olan Bilgi İşlem Müdürlüğü ile Mali Hizmetler Müdürlüğü çalışanlarını ayrıca tebrik etti,
“Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De"
Başlatılan Kampanyayla Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve Farklı kurumlarla işbirliği yaparak çok güzel projelere imza attıklarını ve atacaklarını belirten ,Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De, Hayatını Kurtar!" sloganı ile düzenlediği programlarla gençlerin düştüğü en büyük tehlike olan sigara, uyuşturucu, çeteleşme gibi zararlı alışkanlıklar ve bunlardan kurtulma çareleri ele alınıyor.
Öğrencilerimiz, okullarda yaşanan her türlü şiddet ve olumsuz davranışları bunlarla mücadeleyi ve kurtulma yollarını içeren, programlar düzenlenecek ..Başkan Kalaycı ayrıca,çok yakın bir zaman içerisinde'de Avrupa'ya gideceğini ve oralarda bazı çalışmaların olduğunu ve ziyaretlerde bulunacağını açıkladı ..
Başkan Serdar Kalaycı : Biz; sözle değil,Meram ilçemize kazandıracağımız hizmetlerle konuşacağız. Biz; sizlerin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Bizim çizgimiz budur. Bizim derdimiz insanımıza daha iyi hizmet verebilmektir.Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "Meram'a Selam ,Yola Devam" diyerek yola çıktık





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.