Erdoğan muhalefetten destek istedi

Erdoğan muhalefetten destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında EYT İçin de tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliğiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

AY SONUNA KADAR ÇÖZECEĞİZ
EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şuanda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyorlar inşallah ay sonuna kadar bunu karara bağlayacağız ve 2023’e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız. Olay bu.

ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ
"MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede Anayasaya değişikliği ele alındı mı?" sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı oylarının değişiklik için yeterli olmadığını vurguladı. Erdoğan, değişiklik için muhalefet partilerinin de desteğine ihtiyaç olduğunu kaydederek çağrıda bulundu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN MUHALEFETE DESTEK ÇAĞRISI
Erdoğan, "Devlet beyle etraflıca birçok konuyu görüştük. İkimizin oyu parlamentoda anayasa değişikliğine yeterli değil. Gerek başörtü meselesi, gerek aile konusu bu konularda anayasa değişikliği hususunda parlamentodaki diğer partilerin destek vermesi işimizi kolaylaştıracak. Grubumuz bu çalışmaları Cumhur İttifakı'yla beraber yürütüyor. Temennimiz odur ki parlamentodaki diğer partilerin desteğiyle bu anayasa değişikliğini yapacak sayıya ulaşalım" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.