Elma üreticileri iç kurda karşı uyarıldı

Elma üreticileri iç kurda karşı uyarıldı

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, elma iç kurdu zararlısı ile mücadele için üreticileri uyardı

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, elma iç kurdu zararlısı ile mücadele için üreticileri uyardı. Öztiryaki, yaptığı yazılı açıklamada, elma iç kurdu ikinci nesil çıkışının başladığını belirtti. İkinci nesil elma iç kurdu zararlısına karşı bahçelerin en kısa sürede sabah erken ve akşam geç saatlerde kaplama ilaçlama yöntemi ile ilaçlanması gerektiğini ifade eden Öztiryaki, şunları kaydetti:

"İyi ve kaliteli ürün alabilmek için zararlılarla mücadele etmek gerekmektedir. Mücadele yapılmayan bahçelerde, elma iç kurdu yüzde 60-100 oranında zarar yapabilmektedir.  Elma iç kurdu mücadelesinde hedef, her nesile ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak, yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce bertaraf etmektir. Nesillere ait ilk ilaçlama zamanlarını sağlıklı bir şekilde saptama, ilk larva çıkışlarının belirlenmesi önemlidir. Bunun için nesillerin, ergin çıkış ve uçuş süresi ile yumurtaların bırakılması ve açılışların izlenmesi gerekir. Müdürlük olarak kaydı olan tüm üreticilerimizi kısa mesajla uyarıyoruz. Uyarılarımız mutlaka dikkate alınsın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.