Ekrem Dumanlı kayıplara karıştı

Ekrem Dumanlı kayıplara karıştı

Ekrem Dumanlı, 'içeriden' hakkında yakalama kararı çıkarılacağı haberini alınca ortalıktan kayboldu. 50 gündür her yerde aranan Dumanlı'ya ulaşılamıyor.

Güneş gazetesinde yer alan habere göre, 'KÜÇÜK abi' Ekrem Dumanlı 2 aya yakın bir süredir ortalıkta görünmüyor. 50 gündür her yerde aranan, ancak ulaşılamayan FETÖ’nün medya yöneticisi Dumanlı hakkında yakalama kararı verildiği ortaya çıktı. Yargı içine sızmış FETÖ elemanlarından Selam Tevhid'de Kumpas soruşturması kapsamında sorgulanmak üzere hakkında yakalama kararı çıkarılacağını öğrenen Ekrem Dumanlı kişisel telefonunu kapattı, evine de bir daha uğramadı. Genel Yayın Yönetmeni olduğu Zaman Gazetesi’ne uzunca bir süre uğramayan Dumanlı, karardan 20 gün sonra görevinden de istifa etti. 

KOZA EYLEMLERİNE KATILMADI 

FETÖ’nün para kaynaklarından Koza Holding’e kayyum atanması üzerine düzenlenen eylemlere, Dumanlı katılmamıştı. Son olarak Hürriyet’in kırılan kapı camını okşamaya gittiğinde görüntülenen 'küçük abi' Dumanlı, 1 Kasım seçimlerinde de oy kullanmadı. Emniyet birimleri tarafından her yerde aranan Dumanlı’nın illegal yollardan yurtdışına kaçtığı ihtimali üzerinde duruluyor. 

YURT DIŞINA KAÇMAK İSTEMİŞTİ 

Küçük Abi Dumanlı, Zaman Gazetesi’ndeki görevinden istifa etmesinden bir gün sonra, avukatı aracılığıyla savcılıktan yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması için başvuruda bulunmuştu. Paralel savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara gibi firar ederek, hakkında yürütülen davalardan kaçmayı planlayan Dumanlı’nın talebi, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmişti. Dumanlı’nın, hakkında verilen yurtdışına çıkış yasağına rağmen, kaçış planı yaptığını GÜNEŞ Gazetesi ortaya çıkarmıştı.

Silahlı örgüt kurma suçu

Firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara gibi yurtdışına kaçtığı tahmin edilen Ekrem Dumanlı hakkında Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan yakalama kararı çıkarttı. Yakalama emrinde "Cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs ve TCK'nın 314-1 maddesindeki suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek suçlarında yakalanmasına ve gözaltına alınmasına karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.