‘Ekoloji Elçileri’ projesi başladı

‘Ekoloji Elçileri’ projesi başladı

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Ekoloji Elçileri 2” projesinin açılış programı, Selçuklu Şule Yüksel Şenler Anaokulunda gerçekleştirildi.

Konya İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, bu projeyle çocukların okul öncesi dönemlerinden itibaren çevre sorunlarına karşı duyarlı, doğaya ve ekosisteme karşı olumlu tutum geliştirebilen, doğanın işleyişi hakkında temel bilgileri edinen, çevresel sorumluluk bilincine sahip bireyler olarak yetişmelerini amaçladıklarını ifade etti. İnsanlığın ortak mirası olan doğanın bilinçli bir şekilde korunmasının, çocuklarımızı gerekli bilinç ve duyarlılık içerisinde yetiştirmemize bağlı olduğunu söyleyen Yiğit, “Ekoloji Elçileri 2” isimli projenin önemine dikkat çekti.

Yiğit, 6 gün sürecek eğitimlerden il merkezinde ikamet eden 24 anaokulu öğrencisinin faydalanacağını, Karatay Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği Anaokulu, Meram Şehit Kubilay Anaokulu ve Selçuklu Şule Yüksel Şenler Anaokulunun açık sınıf uygulama alanları ile Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille Tabiat Okulu ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü atölyelerinde gerekli faaliyetlerde bulunulacağını ifade etti.

KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hatice Yalçın da yaptığı konuşmada bilime meraklı ve teknoloji üretebilen bir neslin yetişmesinin önemine dikkat çekti. Yalçın, Üniversite olarak bu tarz projelere daima destek vereceklerini ifade ederek “Ekoloji Elçileri 2” projesinde emeği ve desteği olan herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcı öğrenciler ve konukların dâhil olduğu bir “tanışma etkinliği” gerçekleştirildi.

Programa İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Doç. Dr. Hatice Yalçın’ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Okan Tekkalan, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, akademisyenler, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.