Ekici, polislerin sorunlarını  Meclis’te gündeme getirdi

Ekici, polislerin sorunlarını Meclis’te gündeme getirdi

Saadet, Gelecek Grubu Konya Milletvekili Hasan Ekici, CHP Grubu'nun TBMM Genel Kurulu'nda emniyet teşkilatında görev yapan personelin yaşadığı sorunların araştırılması amacıyla verdiği

Saadet, Gelecek Grubu Konya Milletvekili Hasan Ekici, CHP Grubu'nun TBMM Genel Kurulu'nda emniyet teşkilatında görev yapan personelin yaşadığı sorunların araştırılması amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesi üzerine bir konuşma yaptı.

POLİSLERİMİZ CANINA KIYIYOR

Artan polis intiharlarına değinen Hasan Ekici, iktidara çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Can güvenliğimizin teminatı olan; sokaklarda rahatça yürüyebilmemiz ve kendimizi güvende hissedebilmemiz için canını hiçe sayan polislerimiz, kendi canlarına kıyıyor! Peki polislerimizin, geride eşlerini, evlatlarını, analarını, babalarını bırakıp kendi canlarına kıymasının sebepleri neler? Bunları konuşmamız ve artık bu sorunları çözmemiz gerekiyor.”

Emniyet Teşkilatı Sendikası Genel Başkanı Bülent Arslan’ın basına da yansıyan polis intiharlarına ilişkin açıklamalarını anımsatan Hasan Ekici, “Size, geçtiğimiz aylarda, basına yansıyan bir haberin bazı kısımlarını okumak istiyorum: Emniyet Teşkilatı Sendikası Genel Başkanı, dün akşam saatlerinde İstanbul'da henüz üç aylık polis memuru E.G'nin beylik tabancasıyla görevi başında intihar ettiğini söyledi. Genel Başkan, ‘E.G ile birlikte son bir haftada intihar eden polis sayısının 6'ya çıktığını’ ifade etti. Emniyet Teşkilatı Sendikası, “son günlerde anormal bir şekilde artan” polis intiharları ile ilgili olarak TBMM Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'na polis intiharlarının araştırılmasına dair talep yazısı gönderdi. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada polis intiharlarıyla ilgili olarak meslek dışı sorunları gerekçe gösterdi. Bakın haber böyle. Haberden bir bölümü daha okuyacağım müsaadenizle: ‘Halen aktif olarak görev yapan 5 polis memuru adlarının açıklanmaması kaydıyla; ‘hukuki boşluk, sendikasızlık ya da toplumda yalnızlaştırılan bir meslek grubu olma gibi sebeplerle idarecilerin usulsüzlüklerine, amir baskısına ya da insanca yaşamı engelleyen çalışma saatlerine itiraz edemediklerini’ ifade etti” şeklinde konuştu.

ORTAOKUL VE LİSE MEZUNU POLİSLERE 3600 EK GÖSTERGE VERİLMEDİ

Ortaokul ve lise mezunu polislere 3600 ek gösterge verilmediğini ve bunun da adaletsizliğe neden olduğunu ifade eden Ekici, sözlerini şöyle noktaladı: “Ortaokul ve lise mezunu polislerimize 3600 ek gösterge verilmemiştir. Bu durum özellikle emekli polislerimiz arasında büyük bir adaletsizliğe neden olmuştur. Bu hakkın eğitim farkı gözetilmeksizin bir defaya mahsus astsubaylara verildiği gibi polislerimize de verilmesi uygun olacaktır.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.