Eğitimciler okulların kapanmasını istemiyor

Eğitimciler okulların kapanmasını istemiyor

Vaka sayısının yükselmesiyle beraber öğrenci ve velilerin aklına “Acaba okullar tekrar kapanacak mı?” sorusu gelmeye başladı. Sendikalar ise okulları kapatmanın doğru bir karar olmayacağını, uzaktan eğitim sisteminin pek de faydalı olmadığını söyledi

Vaka sayısı Türkiye'de yeniden yükselişe geçerek, 55 bine dayandı. Kapanma olup olmayacağı merak konusu oldu. Gözler okullara çevrildi. 'Uzaktan eğitim sistemine mi?' geçilecek sorusu yeniden gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Şu anda okulların kapatılması söz konusu değil, süreci yakından takip ediyoruz." dedi. Bakan Özer, "Omicron hızla yayılıyor ancak okullarımızda önlemleri değiştireceğimiz bir alarm durumu söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

OKULLARIN KAPANMASINA KARŞIYIZ

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapanmaya karşı olduğunu söyledi. “Biz de sendika olarak okulların açık kalmasını istiyoruz” diyen Karlıer, en güvenilir ve temiz yerlerin okullar olduğunun altını çizdi.

9-2-1200x800.jpg

Sınıflarda bazı vakalar olduğunu kaydeden Karlıer, şunları söyledi: “Konya'da okullarda vaka sayısı çok çok az. Çocuklarımız uzaktan eğitim sistemine pek alışamadı. Uzaktan eğitimde birçok öğrenci derslerini takip etmedi, edemedi. Sistemin kontrolü de olmadı. Uzaktan eğitimin faydalı olmadığını gördük. Başarı sağlanmadı. En son kapanacak yerler okullardır. Çocuklarımız okullarına yeni adapte oldu. Yeni bir kapanmayla olumsuz etkilenebilinir.”

BU SİSTEMİN ACISINI ÇEKTİK OKULLAR KAPANMAMALI

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Bir yer kapatılacaksa en son okullar kapatılmalı” dedi. Türkiye'de vakaların ilk görüldüğü günden hemen sonra alınan bir kararla okulların kapatıldığını ve uzaktan eğitim sistemine geçildiğini hatırlatan Başkan Yiğit, uzaktan eğitim sisteminin tutmadığını dile getirdi.

9-3-791x800.jpg

Birçok altyapı probleminin görüldüğünü ifade eden Yiğit, “Bu sistem verimli olmadı. Altyapısı tam oturtulmamış bir sistemle çocuklarımız koskoca bir yılını geçirdi. Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerimiz de oldu. Sayısı azımsanmayacak kadar çocuğumuz tablet, bilgisayar ve internet yokluğundan ötürü derslerinden geri kaldı. Biz bu sistemin acısını gerçekten çektik. Bu sebeple okulların kapanmasının doğru olmayacağını belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.