Eğitim uçuşlarına son verilmeli

Eğitim uçuşlarına son verilmeli

İrşad Dayanışma Vakfı ile İrşad Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İsrailin Konyadaki eğitim uçuşlarına bundan sonra katılmamasını istedi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen İrşad Dayanışma Vakıf Başkanı Ali Galip Doğan, Filistin’de bir soykırım uygulayan ve onlarca ateşkes kararına hiçe sayan zorbalara karşı bir yaptırım uygulamak gerektiğini dile getirdi. “Hükümet olarak, İsrail Ankara Büyükelçisini yurtdışı etmeyeli, oradaki elçimizi de geri çekmeliyiz” diyen Ali Galip Doğan, Türkiye’de ve Konya’daki eğitim uçuşlarına artık dur denilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bölücübaşı Abdullah Öcalan İtalya’ya sığındığı zaman Türkiye’de İtalya mallarının boykot edildiğini ve sonuç alındığını anımsatan Ali Galip Doğan, “Halk olarak İsrail ve ABD mallarını boykot etmeliyiz.  Sivil Toplum Kuruluşları olarak ciddi bir dayanışma içinde İsrail’i protesto etmeliyiz. Halkımızın içindeki nüfuzlu kişileri ziyaret ederek onların desteğini sağlamalıyız” diye konuştu. Doğan, İsrail’in asıl amacının Ortadoğu’da 3. Dünya Savaşı çıkarmak olduğunu vurguladı.
Siyonistlerin 1893 yılında İsviçre’nin Basel kentinde toplanarak üç önemli kararlar aldıklarını ifade eden Ali Galip Doğan, şöyle devam etti: “2. Abdülhamit tahtan indirilmelidir. Çünkü Osmanlının başında olduğu müddetçe Siyonist hedeflerin yerine getirmek mümkün değildir. İkinci olarak Filistin’de bir İsrail Devleti ne pahasına olursa olsun kurulmalıdır. 1948’de bu istekleri gerçekleşmiştir. Üçüncü aldıkları karar ise Mısır, Suriye, Ürdün, Medine ve Türkiye’nin bir kısmında içinde bulunduğu topraklarda Siyonist İsrail devleti kurmaktır. Mescid-i Aksa’yı  yıkıp yerine Siyonist Süleyman Tapınağı yapmaktır” diye konuştu. Bu toplantıya katılan Emmanuel Karasu’nun 1903 yılında Sultan 2. Abdülhamit’ten para karşılığında Filistin’den toprak istediğini, Abdühamit’in de “Kanla alınan topraklar para ile verilmez” dediğini aktaran Doğan, “31 Mart vakasından sonra 2. Abdülhamit’i tahtan indirenler arasında bu Emmanuel Karasu da vardı. Karasu’yu gören 2. Abdülhamit, “Keşke beni tahtan indirenlerin hepsi Müslümanlar olsaydı; bundan sonra bu topraklarda gözyaşı dinmez” dediğini anlattı. 
Filistin’de yaşanan insanlık dramına karşı özellikle bölge ülkelerinin “Beni sokmayan yılan bin yıl yaşasın” mantığı ile hareket ettiklerini dile getiren Ali Galip Doğan, “O yılan bir gün gelir sizi de sokabilir. Gelecekte bizim ve komşu devletlerin başı çok ağrıyacaktır” uyarısında bulundu. İrşad Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Lamcı da Filistinlilere yardım için Aykent Ayakkabıcılar Sitesi’nde yardım kampanyası başlatacaklarını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.