Eczacı memnun değil

Eczacı memnun değil

Harun Kızılay, serbest eczanelerle ilaç alım protokolünün gece geç saatlerde imzalandığını, bu protokolün sorunlu maddelerinin iptali için yargıya gideceklerini söyledi


Konya Eczacılar Odası Başkanı Harun Kızılay yaptığı açıklamada, Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasındaki protokolün, tarafların gece geç saatlerde anlaşmaları sonucunda imzalandığını belirtti. 
Bu protokol dışında, devlette çalışanların da ilaçlarını sorunsuz olarak alabilmesi için Maliye Bakanlığı ile bir protokol daha imzalanması gerektiğini dile getiren Kızılay, bu protokolün de önümüzdeki günlerde imzalanmasının beklendiğini ifade etti. 
İmzalanan protokolde eczacıların mağdur olduğu bazı konuların çözüme kavuşturulmadığını vurgulayan Kızılay, şunları kaydetti: 
''İlaç sanayinin devlete yaptığı iskonto, eczacılar üzerinden alınmaktadır. Bu nedenle oluşan zarar yine eczacıların üzerinde kalmıştır. Muayene ücretlerinin eczanelerden tahsil edilmesiyle ilgili sorunun sadece özel hastaneler bölümü çözüldü. Devlet ve tıp fakültesi hastanelerinin muayene ücretleri eczaneler üzerinden alınmaya devam edilecek. SGK'ya gönderilen reçetelerle ilgili olarak örnekleme sistemi zorunlu hale getirildi. Eczacıların kuruma fatura etmiş oldukları reçetelerin bedellerinin ödenme süresiyle ilgili bir iyileştirme de yapılamadı.'' 
Kızılay, Türk Eczacıları Birliğinin bu protokolü vatandaşın ilaç konusunda bir kriz yaşamaması, mağdur olmaması için talep ettiği konuların bir kısmını geri çekerek imzaladığının görüldüğünü belirterek, ''İmzalanan protokolle eczacıların mağduriyetlerinin bir kısmı sürecektir. Bu protokolün sorunlu maddelerinin iptali için oda olarak yargıya gideceğiz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.