Dünün darbe severleri, bugün darbe savar

Dünün darbe severleri, bugün darbe savar
Konya İnanç Özgürlükleri Platformunun 242. hafta basın açıklamasında konu 28 Şubat post modern darbesi, 27 Nisan e-muhtırası oldu.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu’nun 242. hafta basın açıklamasında konu 28 Şubat post modern darbesi, 27 Nisan e-muhtırası oldu. Platform adına konuşan Abdulrahman Akcan, “28 Şubat post modern darbesinin, 27 Nisan e-muhtırasının dün yılmaz savunucuları ve destekçileri bugünün karşıtlarının açıklamaları ne kadar da abes değil mi? Dünün darbe severleri bugün darbe savar konumundalar. Ne yazık ki hiç de inandırıcı değiller. Çünkü onlar güce iman ediyor ve güçlünün yanında olmak zorunda hissediyorlar kendilerini. Yani bir nevi rüzgar gülü gibi. Bugün yanında olan yarın karşında olabilir” dedi. 28 Şubat'la müdahil olmak isteyenlerin sadece askerlerin yargılanmasıyla yetinmemesi gerektiğini belirten Abdulrahman Akcan, “Bu sürecin içerisinde görev alan gazeteci, hukukçu, sendikacı, akademisyen, patronlar ve bankaları hortumlayıp insanların birikimlerini bir gecede sıfırlayan, öğrenim ve çalışma haklarını ellerinden alan, araç bagajlarında eşlerini lojmanlara alan insan inancı ve onuru ile bağdaşmayan ve bu eylemleri gerçekleştiren tüm kurum ve kuruluşlarla hesaplaşmalıyız” diye konuştu.

Camilerin Allah’a kulluğun, ibadetin ve itaatin arz edildiği, dünyanın neresinde olursa olsun resmi ideolojilerin müdahil olamayacakları müstesna mekânlar olduğunu dile getiren Akcan, “Hiç bir şekilde Müslümanların inşa amaçlarının dışında kullanılmaları, dönüştürülmeleri asla kabul edilemez. Tarih boyunca mabetleri, mabetlik dışında kullanmaya çalışanlar bu emellerine hiçbir zaman ulaşamamış ve ulaşamayacaklardır. Maalesef yakın tarihimizde camileri bu amacın dışında kullanmış ya da kullanılmasına müsaade etmiş olanlardan hayatta olanları tövbe etmeye ve tüm Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyoruz. Hala asli hüviyetlerine dönüştürülmeyen camiiler için harekete geçilmesini ve bundan sonra da böyle girişimlere teşebbüs edilmesinin önlenmesini ilgili ve yetkili kurumlardan talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Camilerin ve diğer dinlere mensup ibadethanelerin Müslümanların kutsal kabul ettiği mekanlar olduğunu kaydeden Akcan, “Kimden hangi din mensubunun mabedine yönelik saldırı olursa olsun kabul edilemez. Siyonist İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaptıklarına EL-Halil kentinde İbrahim Haramı camii'ne Siyonist bayrağı asması da Müslümanların kutsallarına yönelik saldırılarına bir yenisini eklemiştir. Bunu da şiddetle tel'in ediyoruz. Suriye'de sözde ateşkese rağmen zalim esed bildiğini okumaya devam ediyor. Diğer yandan batı yanlısı ittifak güçleri de Suriye halkına Laik ve demokratik bir yapıyı özgürlük adına dayatma çabasındalar, bunu da tüm Dünya'ya yutturma gayreti içerisindeler. Olan mazlum Suriye halkına olmakta, mızrak çuvala sığmamaktadır” diye konuştu.

FERDİ İHSAN ÜNAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.