DSÖ'den korkutan açıklama: Salgın daha yeni başlıyor

DSÖ'den korkutan açıklama: Salgın daha yeni başlıyor

DSÖ, Covid-19 özel temsilcilerinden David Nabarro, korona pandemisinin “daha yeni başladığını” duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Covid-19 özel temsilcilerinden David Nabarro, korona pandemisinin “daha yeni başladığını” duyurdu. Nabarro "Sonuçları da herhangi bir bilim kurgu filminden daha kötü olacak" dedi. Nabarro, koronavirüste durumun kontrolden çıkması nedeniyle hükümetleri suçladı ve yeterli önlemler almadıklarına dikkat çekti.

Nabarro, yeni vakalar arttıkça durumun daha da kötüleşeceğini belirtti.

Hükümetlerin uyarıları yeterince dikkate almadığını söyleyen Nabarro, mevcut durumu “gerçekten utanç verici” diye niteledi. 

DSÖ yetkilisi, şunları söyledi:

 

“Bu korkunç bir durum. Dünyayı sadece bir resesyona değil, muhtemelen yoksulların ve yeterince beslenemeyenlerin sayısını ikiye katlayan, yüz milyonlarca küçük iş yerini iflasa sürükleyen devasa bir ekonomik daralmaya yol açacak şekilde kontrolden çıkmış bir sağlık meselesi.”

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus da dün koronavirüsün son salgın olmayacağını söylemiş ve "Hazırlıklı olmalıyız" demişti.

Ghebreyesus, şimdi yapılacak doğru siyasi ve finansal yatırımlarla gelecekteki pandemilerin önlenebileceğini veya hafifletebileceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.