Dr. Erdoğan’dan sağlıkta pembe tablo

Dr. Erdoğan’dan sağlıkta pembe tablo

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin bu haftaki etkinliğinde ‘Sağlık’ta 20 Yıl’ı anlatan  Dr. Hüsnüye Erdoğan, “Sağlıkta işin özünde insan var. Sağlıkta 20 yılda her alanda yapılan düzenlemeler ve iyileştirmelerle reform niteliğinde çalışmalara imza attık” de

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin bu haftaki etkinliğinde ‘Sağlık’ta 20 Yıl’ı anlatan  Dr. Hüsnüye Erdoğan, “Sağlıkta işin özünde insan var. Sağlıkta 20 yılda her alanda yapılan düzenlemeler ve iyileştirmelerle reform niteliğinde çalışmalara imza attık” dedi.

25. ve 26. Dönem Konya Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Hüsnüye Erdoğan, AK Parti’nin 14 Ağustos 2001’de kurulduğunda büyük hayallerle yola çıktıklarını belirterek “Bu hayallerimiz her alanla ilgiliydi. Ama özellikle sağlıkta her alanda yapılan düzenlemeler ve iyileştirmelerle reform diyebileceğimiz bir sağlık sistemi oluştu. Dünya ölçeğine baktığımızda 50’nin üzerinde ülkede örnek alınabilir, tecrübe paylaşımı yapılabilir bir konuma geldik” dedi. 

14 BİNİ AŞKIN SAĞLIK KURULUŞU VAR

“Sağlıkta işin özünde ve işin temelinde insan var” diyen Dr. Hüsnüye Erdoğan, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesiyle hareket ediyoruz. 14 bini aşkın sağlık kuruluşu ve 1 milyon 360 bine yakın sağlık ordumuzla tüm vatandaşlarımıza etkin ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için sağlık ailemizi yeni atamalarla güçlendireceğiz” dedi. Hekim sayısı 2002’de 92 bin iken 2022’de 195 bin olduğunu ve artış oranının da yüzde 112 olduğuna dikkat çeken Dr. Erdoğan, 100 bin kişiye düşen hemşire ve ebe sayısında da Türkiye’nin AB ve OECD ülkelerine kıyasla çok iyi durumda olduğunu söyledi.  

Kılıçarslan Salonu’nda gerçekleştirilen sohbetten sonra Dr. Hüsnüye Erdoğan’a, derneğin teşekkür plaketini HİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Kutlu, emekli bürokrat Muammer Yavuz’la birlikte takdim etti. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.