Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

Din hizmetine adanmış ömürler

Din hizmetine adanmış ömürler

Âlimler peygamberlerin varisleridir. Netice de peygamberler miras olarak dinar veya dirhem (mal ve mülk) değil, ilim bırakmışlardır. Bu ilim mirasını alan kimse, büyük pay elde etmiştir.”( Tirmizî, No. 2682)

Onlar ki Camilerimizin hocası, kürsülerin vaizi, fetvalarımızın müftüsü, mutlu günlerimizde, hüzünlü anlarımızda her daim yanı başımızda olanlardır. Onlar Din görevlilerimiz, Din gönüllülerimizdir.

***

Her yıl 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta vesilesi ile bizlere örneklik ve önderlik eden Diyanet Camiamızın her bir ferdini anmak, onları hatırlamak adına güzel bir fırsat teşkil edecektir. Malumlarınız hepimizin topluca ibadet ettiği mekânlar camilerimizdir. Buralar aynı zamanda din eğitimimizi aldığımız, ilim tahsil ettiğimiz, Cuma günleri birlik ve beraberlik adına toplum olarak bütünleştiğimiz mekânlardır.

**

Fakat şu da bir gerçektir ki hayatımızın merkez noktası olan bu mekânların dışında da dini ritüellerimiz ve buna öncülük eden rehber hocalarımız vardır. Neşeli günlerimiz (düğün, nişan, doğum, sünnet vb.) ve kederli günlerimiz (ölüm, hastalık vb.) de bizleri yalnız bırakmayan hocalarımız hemen yanı başımızdadırlar.

*

Bizlere öncülük ederler, neşemizi de kederimizi de paylaşan hep onlar olur. Yirmi dört saat yanı başımızdadırlar. Gece demeden gündüz demeden aradığımız, adeta bir telefon kadar yakında olanlardır bizlere. Yani demek istediğim fark etmediğimiz ama fark etmek zorunda olduklarımızdır.

***

Diyanet İşleri Başkanlığımız din hizmeti üretmek ve topluma doğru İslami bilgiyi sunmak adına çalışmalarını sürdürmektedir. Müftülüklerimiz adeta bir koordine merkezi gibi vatandaşlarımızın hizmetinde koşturmaktadır.

**

Müftülerimiz başta olmak üzere Vaizlerimiz, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, İmam ve Müezzinlerimiz ve din hizmeti üretmek için gece gündüz demeden çalışan daire personelimiz olmak üzere her daim görevinin başındadır. Nasıl ki 15 Temmuzda salalar ile birlik ve beraberliği sağlamışsa bundan sonra da Allah’ın rızası doğrultusunda hizmet etmeye, çalışmaya ve din hizmeti üretmeye devam edecektir.

***

1-7 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle anılacak olan bu hafta vesilesi ile ömrünü bu davaya hizmet ederek geçirmiş olan ve ahirete irtihal etmiş olanlara rabbimden rahmet diliyor, şu anda din hizmeti alanının her bir alanında mücadele eden din gönüllülerimize ise rabbimden kolaylıklar diliyor ve şükranlarımı sunuyorum.

Selam, dua ve muhabbetlerimle.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR