Diltaş'tan YKS ve LGS'de büyük başarı

Diltaş'tan YKS ve LGS'de büyük başarı

Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Safa Ketenci, “18 öğrencimiz yüzde 95 ve üzeri, 53 öğrencimiz ise yüzde 90 ve üzeri net yaptı. 44 öğrencimiz Türkiye'de yüzde 1'lik dilimde yer alarak muazzam bir başarıya imza attı” dedi

2020 YKS ve LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Diltaş Eğitim Kurumu, öğrencilerinin başarılarını paylaşmak ve sonuçları değerlendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Diltaş Şube Müdürü, Diltaş Yönetim Kurulu Başkanı, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Onca belirsizliklere rağmen öğrencilerini zinde tutmayı başardıklarını söyleyen Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Safa Ketenci, “Rabbime sonsuz kez şükürler olsun en kıymetli varlıklarımızı evlatlarınızı emanet alan bizler de, omuzlarına yüklenen onca yüke rağmen “başaracağım” azmi ile bir olsun pes etmeyen kıymetli öğrencilerimizde verilen emeklerin karşılığını aldı” dedi.

LGS’DE YÜZDE 76,06 ORANINDA BAŞARI ELDE ETTİK’

Bu yıl Meram ve Selçuklu Diltaş Ortaokullarında eğitim gören 267 8. sınıf öğrencilerinin tamamının LGS 2020'ye katıldığının bilgisini veren Ketenci, “ Öğrencilerimiz sınavda soru sorulan 6 dersin tümünden yüzde 76,06 gibi oldukça yüksek bir başarı oranına ulaştı. Sınav soruları özellikle Türkçe ve Matematik derslerinde geçtiğimiz iki yıla nazaran daha çeldirici olmasına rağmen 500 üzerinden 411, 21 gibi gerçekten gurur duyulacak bir genel puan ortalamasına ulaştık. 18 öğrencimiz yüzde 95 ve üzeri, 53 öğrencimiz ise yüzde 90 ve üzeri net yaptı. 44 öğrencimiz Türkiye'de yüzde 1'lik dilimde yer alarak muazzam bir başarıya imza attı. Öğrencilerimiz sevgili Utku Kerem Aldıkaçtı ve Zeynep Kerimoğlu, detaylarını henüz paylaştığım LGS 2020 başarımızı adeta taçlandırılmış 90 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi olmuştur“ diye aktardı.

YKS’DE DE BAŞARI SAĞLANDI

Tıpkı LGS'de olduğu gibi 165 12. sınıf öğrencilerinin tümünün YKS 2020'ye katıldığının altını çizen Ketenci, “ YKS 2020'de; sayısal puan türüne göre 45 öğrencimiz tıp ve eşdeğer puanlı fakülteleri, eşit ağırlık puan türüne göre ise 8 öğrencimiz hukuk ve eşdeğer puanlı fakülteleri kazanacak puan elde etmiştir. Sayısal öğrencilerimizin her üçünden biri tıp fakültelerini, eşit ağırlık öğrencilerimizin de yine her üçünden biri hukuk fakültelerini, şayet tercih yaparlarsa kazanabilecektir. 4 öğrencimiz Türkiye'de ilk 500, 6 öğrencimiz Türkiye'de ilk binde yer almıştır” diye aktardı. Bu vesileyle Diltaş'taki eğitimleri süresince üzerine düşeni yerine getiren Bu yıl özelinde 14 Mart’tan Haziran ayının sonuna kadar gıpta edilecek bir gayret gösteren tüm 8 ve 12. sınıf öğrencilerimize, kahramanlarımıza, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SÜPER KAHRAMANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Konuşmasını teşekkür ederek sürdüren Ketenci, “Her zaman canınızdan birer parça olarak gördüğünüz tüm öğretmenlerimize ama özellikle salgın hastalık döneminde sınavlara hazırlığımızı bir an bile sekteye uğratmayan, gecesini gündüzüne katan öğrencilerimize, bu yolda uzaktan da olsa gönül birliği ile mücadele eden 8 ve 12. Sınıf öğretmenlerimize, süper kahramanlarımıza teşekkür ediyorum. Yine 14 Mart’tan bu zamana kadar adeta okullarımızı evlerinize taşımamızı ve siz öğrenci ve velilerimiz ile etkili ve sürekli bir iletişim sürdürmemiz i sağlayan rehber öğretmenlerimize, gizli kahramanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 40 yıldır olduğu gibi bize her daim güvenen yine bu olağanüstü dönemde güvenlerini daha da hissettiğimiz ve kendilerinden büyük güç aldığımız velilerimize defalarca kez teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ PAYİDAR KALACAKTIR’

Diltaş’ın tarihin önemli isimlerinden öğrenciler yetiştirdiklerini belirten Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman, “Genel Müdürümüz yıllardır Diltaş’ın başarı öykülerini kamuoyuyla paylaşmaktadır. Diltaş, Türkiye Cumhuriyetine ve Dünya ülkelerine Alparslanlar gibi, Kılıçarslanlar gibi, fatihler gibi yavuzlar gibi, Atatürkler gibi erlerin yolunda giden erler yetiştirmekte. Diltaş, Mevlana gibi, Yunus gibi, Pir Sultan Abdal gibi, Ahmet Yesevi gibi, Hacıbektaş-i Veli gibi, Sadrettin Konevi gibi erenleri yetiştirmeye gayret etmektedir. Bu gördüğünüz yavrular bir gün Atatürk’ün dediği gibi bu vücut elbette toprak olacak ama Türkiye Cumhuriyeti dünyaya hükmedecek şekilde payidar kalacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından öğrencilere plaketleri takdim edildi.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

adsiz.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.