Dilipak'tan yerel seçim değerlendirmesi

Dilipak'tan yerel seçim değerlendirmesi

Hükümete yakın yazar olarak bilinen Abdurrahman Dilipak, 31 Mart yerel seçimleri öncesi kamuda rüşvet alıp verenler ile torpil yapanları eleştirdi.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Akit gazetesinin yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye'nin 31 Mart 2019 tarihinde yapacağı yerel seçimler hakkında değerlendirmelerine devam ediyor. Dünkü köşe yazısında "Sizden olanlara oy verin. Sadece sizin gibi inanan, düşünen, kavminizden olan değil, size gerçek anlamda hizmet edebilmesi için, akil baliğ; ehliyet ve liyakat sahibi, alimlere danışan, halkla konuşan (istişare ve şûra yapan) dürüst, yetkili, cesur; dahası yetkisini sizden alan ve size hesap veren kişilere oy verin" diyerek "Hani aşırı bir şekilde övmeyecek ve övünmeyecektik. Meddahlık moda şimdi. Trollerimiz var, amigolarımız var. Hani haksız yere kimseyi suçlamayacak, iftira etmeyecek, yalan söylemeyecek, insanların kişisel zaaflarını alay konusu yapmayacak, dedikodu ve gıybet yapmayacak, kişisel özelliklerinden dolayı onlara lakap takmayacak, hakaret etmeyecektik!" ifadelerini kullanmıştı.

Dilipak, bugünkü "Seçime giderken Tâlût ve Câlût örneği" başlığıyla yayımlanan köşe yazısında ise rüşvet alıp verenlere, kamu malını zimmetine geçirenlere ve torpil yapanlara yönelik sert ifadeler kullandı. "Ey insanlar, Allah’tan korkun, yetimin hakkına el uzatanlardan olmayın." diyen Dilipak, "Rüşvet alıp verenler, kamu malını zimmetine geçirenler, torpil yapanlar, cehennemin dibine kadar yolunuz var. Ateşiniz bol olsun" ifadeleri ile eleştirdi.

Dilipak'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ey insanlar, Allah’tan korkun, yetimin hakkına el uzatanlardan olmayın. Harama el uzatmayın, zinaya yaklaşmayın. Her şeyi gören, duyan, bilen, hüküm sahibi bir Allah var. Unutmayın yetimin hakkını alacak ve haksızlık yapanlardan yaptıkları haksızlığın hesabını soracak bir Allah var. O gün Allah’ın gazabından korkun.

Haksız mal irtikab etmek için rüşvet alıp verenler, Allah’ın adını kullanarak kamu malını zimmetine geçirenler, işi ehline vermek yerine torpil yapanlar yok mu! Cehennemin dibine kadar yolunuz var. Ateşiniz bol olsun. Allah işlerinizi sarp dağlara sardırsın ve sizi iki cihanda rezil ve rüsvay eylesin. O zalimlere bilerek ve isteyerek yardım edenler yok mu? Onlar da yakın bir azabı beklesinler! Onlar, kendi sırtlarında kendi cehennemlerine odun taşıyanlardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.