Dibek kahvesi bağımlılık yapıyor

Dibek kahvesi bağımlılık yapıyor

Konya bedesten çarşısında yıllardır Zeyn Kahve'nin İşletmeciliğini yapan Osman Tartar, Osmanlı kahvesi ve dibek kahvesini tanıttı. Tartar, “Bu kahveyi içen bir daha bırakamıyor. Osmanlı ve dibek kahvesinin tadı, damaklarda kalıyor” dedi.

Zeyn Kahve işletmecisi Osman Tartar işletmelerinin tarihini anlatıp, kahvelerinin özelliklerinden bahsetti. Tartar, “Zeyn Kahve'de bütün kahve çeşitleri mevcut. Dibek ve Osmanlı kahvesi, daha da çok tercih ediliyor. Biliyorsunuz ki kahve kültürümüzde çok önemli bir yere sahiptir. Bizim firmamız da kendine güvenerek ilk baş mırra üzerine bay mırracı olarak piyasaya 6-7 yıl öncesinde girdi. Zaman içerisinde mırradan dibeğe geçtik. Dibek daha çok tercih ediliyor. Dibek piyasasında firmamızın sahibi Zeynel Sam beyefendi, çok güzel bir lezzet tutturarak rakiplerine fark attı. Dibek kahvesi ilk başta Diyarbakır'da üretiliyordu. Diyarbakır merkezde ilk başta kahvemizi dükkanda satıyordu ama aynı zamanda belli fuarlarda kahvemizi tanıtmaya çalışıyordu. Fuarların en çok tercih edilen markası olmuştu. Firmaya en büyük teveccühü ise Konya göstermişti” dedi.

“Zeynel Sam, 4-5 yıldan beri Konya'da belli fuar alanlarına katılmaya başladı” diyen Tartar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önceliği AVM'lere verdi. Beyşehir'de fuarlara katıldı. Buralarda herkese kahvemizi tanıttı. Kahvemizin içimi çok yumuşaktır. Bütün çeşitlerimiz de mevcuttur. 2018 yılında ilk standımızı, Aziziye Camisinin karşısında bir dükkanla anlaşma yaptık ve oraya açtık.”

adsiz-005.jpg

KONYA'NIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN FİRMASIYIZ

Firmalarının isminin hikayesi ile ilgili de bilgiler veren Zeyn Kahve işletmecisi Osman Tartar,, son olarak şunları söyledi: “Bedesten tarafında kahve kültürü çok gelişmiş değildi. Biz, çok şükür bu kültürü de bölgeye kazandırdık. Zeyn biraz farklı bir isim. Firmamızın sahibi Zeynel beyin asıl mesleği imamlık. Bu arada Zeyn Arapça'da iyi güzel demek. İsmi oradan geliyor. Şuanda Konya'da en çok bizim kahvemiz tercih ediliyor. Bedestene ilk girdiğimizde ismi bilinmeyen kahve şuan Bedesten'de her market içerisinde, her kuruyemişçide satılıyor. Firmalar genelde kahvelerini firmalara verip, hafif tattırım yaparlar sonra piyasadan çekilirler. Biz, 3 yıldır bunu aralıksız yapıyoruz ve bağladığımız müşteri kitlesi diğer firmaların kitlesinden daha çok fazla.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.