Devlet korumasındaki 150 çocuk ailesinin yanına döndü

Devlet korumasındaki 150 çocuk ailesinin yanına döndü

Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün sorunlu aileler için uyguladığı ''Aileye Aile İçinde Yardım'' projesiyle, yetiştirme yurdunda kalan 150 çocuk tekrar ailesinin yanına döndü.


Konya Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cemil Paslı yaptığı açıklamada, Hollanda'da sadece çocuklar üzerine çalışan ve proje üreten bir vakıfla ''Aileye Aile İçinde Yardım'' projesi üzerinde 3 yıldır çalıştıklarını söyledi. 
Uygulamaları yerinde görmek için Hollanda'ya gittiklerini ve burada incelemelerde bulunduklarını belirten Paslı, ''500 yıllık mazisi olan ve kurulduğundan bu yana mağdur ve muhtaç çocuklar üzerinde çalışmalar yapan vakfın uygulamalarını gördük. Ülkemizdekilerle Hollanda'daki uygulamaları karşılıklı olarak değerlendirdik. Yaklaşık bir yıl önce de proje Türkiye'de sadece Konya ve Ankara'da uygulanmaya başladı'' dedi. 
Projenin amacının sorunlu ailelerin eğitilmesi olduğunu ifade eden Paslı, şunları kaydetti: 
''Oluşturulan uzman ekipler, bu ailelerle birebir görüşüyor, sorunları ortadan kaldırmaya çalışıyor ya da çözüm üretiyor. Ülkemizde sosyal hizmetler ihtiyaca göre sürekli bir gelişim, değişim ve dönüşüm içinde. Dünyadaki ileri, farklı uygulamaları görerek kendi sosyal yapımıza uyarlıyoruz. Bunları sahada uyguluyoruz. Bu proje Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanımız Nimet Çubukçu ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürümüz İsmail Barış tarafından çok önemseniyor.'' 
ÇOCUKLAR TEKRAR AİLESİNE KAVUŞUYOR- 
Proje kapsamında yetiştirme yurdundan kalan bütün çocukların ailelerinin tek tek incelendiğini dile getiren Paslı, ''14 kişilik ekip, parçalanmamış ama sorunlu aile yapısına sahip olan çocukların aileleriyle birebir görüştü, çocukları aileleriyle birlikte inceledi. Bunlara proje kapsamında değişik metotlar uygulanıyor. Bu projeyle Konya'da yetiştirme yurtlarında kalan 150 çocuk tekrar ailesinin yanına döndü, sıcak bir yuvaya kavuştu. Bizim imkanlarımız ne kadar iyi olursa olsun bir ailenin yerini tutmuyor'' diye konuştu. 
Proje kapsamında polisle de işbirliği içinde çalıştıklarını vurgulayan Paslı, 2008 yılında savcılık tarafından, kendilerinden 368 çocuğun aile yapısının incelenmesinin istendiğini söyledi. Paslı, şimdilik Konya ve Ankara'da yürütülen bu projenin önümüzdeki yıllarda tüm Türkiye'de uygulanacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.