Destici'den asgari ücret açıklaması

Destici'den asgari ücret açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2023 asgari ücret ile ilgili, asgari ücretin 8 bin liranın altında açıklanmayacağına inandığını ifade etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara değindi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) çalışan sözleşmeli personelin durumunun 2023 Ocak ayı başında TBMM gündemine getirileceğine inandığını dile getiren Destici, EYT konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bütçenin EYT'yi karşılayacak gücü var"

"8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlar, tekrar yaş şartı ya da kademesi konulmadan emeklilik hakkına kavuşturulmalıdır. Bunun bazı çevreler tarafından ifade edildiği gibi bütçemize kaldıramayacağı bir yük getirmeyeceği aşikardır.

4,5 milyon vatandaşımız var. Yıl başında emeklilik hakkı verildiğinde 1 milyonunun emekli olacağı düşünülüyor. Ortalama 5 bin lira maaş alsalar hazineye yükü 60 milyar liradır. Bu tutarı devletin karşılayamaması gibi bir şey söz konusu değildir. Devlet bütçesinin bundan kat kat fazlasını karşılayacak gücü vardır.

Önemli olan bununla beraber vergi sisteminde değişiklik yapılmasıdır. Pek çok kesim hala vergi ödememektedir. Geçtiğimiz yıl ek bütçe yapılmıştır. Belki gelecek yıl da Türkiye ek bütçe yapmak durumunda kalabilir."

Destici, asgari ücretin 8 bin liranın altında açıklanmayacağına inandığını bildirdi.

Sebze ve meyve fiyatlarının artmasında marketlerin fiyat politikasının etkili olduğunu belirten Destici, "Bu soygunu seyretmeyeceğiz, üstüne gitmeye devam edeceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum