Demirtaş'tan Feyzioğlu Ve Alkan’a Destek, Erdoğan İle Davutoğlu’na Eleştiri

Demirtaş'tan Feyzioğlu Ve Alkan’a Destek, Erdoğan İle Davutoğlu’na Eleştiri

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adli Yıl açılış töreninde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın yaptıkları konuşmalar için "Karşı karşıya...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adli Yıl açılış töreninde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın yaptıkları konuşmalar için "Karşı karşıya bırakıldığı temel sorunlar bizler de siyasetçiler olarak yakından izliyoruz. Özellikle yarı üzerindeki yürütme baskısı, idare baskısı ve keyfiliğe varan uygulamalar bizimde tanık olduğumuz ve katıldığımız eleştirilerdir." değerlendirmesinde bulundu.

    Demirtaş, Adli Yıl açılış töreni sonarı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açıklamalarına Adli Yıl açılışını kutlayarak başlayan Demirtaş, "Yargıtay Başkanı’nın ve Sayın Baro Başkanı'nın konuşmalarında ifade ettikleri yargının temel sorunları, yargının içine düşürüldüğü, karşı karşıya bırakıldığı temel sorunlar bizler de siyasetçiler olarak yakından izliyoruz. Özellikle yarı üzerindeki yürütme baskısı, idare baskısı ve keyfiliğe varan uygulamalar bizimde tanık olduğumuz ve katıldığımız eleştirilerdir. Yargıtay Başkanı’nın konuşmasında belirttiği huşuların çok önemli bir kısmı bizim de paylaştığımız düşüncelerdir. Umut ediyorum ki parlamento yeni yasama yılında yargının karşı karşıya olduğu problemleri çözme konusunda gayret sarf edeceklerdir. Bizler de yargının bağımsız, tarafsız, kendi özgürlüğü içerisinde karaları ile demokrasiye, insan haklarına, barışa, özgürlüğe katkı sunabileceği bir ortamın oluşturulmasında elimizden gelen desteği katkıyı sunmaya hazırız." dedi.

    "SAYIN CUMHURBAŞKANI, SAYIN BAŞBAKAN'IN VE KABİNE ÜYELERİNİN BURADA OLMASINI BİZ DE ARZULARDIK, OLMASI GEREKEN DE BUYDU"

    Demirtaş açıklamalarını şöyle tamamladı: "Sayın Barolar Birliği Başkanı'nın katılması ve konuşma yapması gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katılmayacağı ifade ediliyordu. Bu demokratik bir tutum değildir her şeyden önce. Barolar Birliği Başkanı bu ülkede yüz bine yakın avukatı temsil ediyor. Avukatlık, savunma mesleği yargının 3 saç ayağından biridir. Avukatların, savunmanın dinlenmediği, eleştirilerinin kulak ardı yapıldı bir yerde gerçek bir yargıdan, yargılamadan söz edilemez. Konuşması, içeriği, eleştirileri, önerileri ne olursa olsun bu konuda tahammüllü olmak lazım, dinlemek gerekir. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve kabine üyelerinin burada olmasını biz de arzulardık. Olması gereken de buydu." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.