Defteri kabaran Bakkal Amca kredi bekliyor

Defteri kabaran Bakkal Amca kredi bekliyor

Yılmaz yaptığı açıklamada, kent merkezlerine açılan hipermarketlerin bakkalları olumsuz yönde etkilediğini, bakkalların işlerinin durma noktasına geldiğini bildirdi.

Yılmaz yaptığı açıklamada, kent merkezlerine açılan hipermarketlerin bakkalları olumsuz yönde etkilediğini, bakkalların işlerinin durma noktasına geldiğini bildirdi.

Avrupa'da ise küçük esnafa zarar vermemesi için hipermarketlerin kent merkezlerine açılmasına izin verilmediğini ifade eden Yılmaz, hipermarketlerin ancak şehir dışına açıldığını, cumartesi ve pazar günleri de küçük esnaftan alış veriş yapılması için marketlerin kapalı tutulduğunu vurguladı.

Kendilerinin de Türkiye'de hipermarketlerin şehir dışına taşınmasını istediklerini dile getiren Yılmaz, ayrıca küçük esnafın işlerinin açılması için hipermarketlerin en azından pazar günleri kapalı hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, küçük esnafa Avrupa'da bol miktarda teşvik verildiği, bu teşvikler sayesinde bakkal, manav ve berber gibi küçük esnafın çarkını döndürebildiğini ifade etti.

Türkiye'de ekonomik durumun adeta göstergesi olan bakkallara bir darbenin de ekonomik kriz ortamında geldiğini anlatan Yılmaz, pek çok esnafın boşalan raflara yeni ürünler koyamadığını belirtti.

Yılmaz, bakkalların son aylarda kredi kartı mağdurlarının da can simidi olduğunu ifade ederek, ''Kredi kartı limitleri dolan kişilerin bakkallardan alışveriş yapmaya başlamasıyla bakkal defterlerimiz de kabarmaya başladı'' dedi.

Kredi kartı limiti dolan kişilerin bakkallara yönelmesiyle esnafın satışlarında artış yaşandığını dile getiren Yılmaz, ancak yapılan alışverişlerin çoğunun veresiye olması nedeniyle bakkalların yükünün daha da arttığını anlattı.

Büyük sıkıntı içinde olan esnafın ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

''Kredi kartı limiti dolunca bakkala yazdırarak, ailesinin geçimini sağlamaya çalışan tüketicinin umudu olan Bakkal Amca, bir taraftan büyük marketler karşısında ayakta durmaya çalışırken, bir yandan da kredi kartı mağdurlarına yardımcı oluyor. Adeta toplumu ekonomik olarak ayakta tutmaya çalışan bakkallar kredi bekliyor. Bakkalların da aralarında bulunduğu küçük esnafa 10 bin YTL'ye kadar kredi sağlanmasına ilişkin paketinin çıkmasını bekliyoruz. Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu, bu konuda hazırlanan paket önerisini Başbakanlığa sundu. Bu kredi paketinin en kısa süre içinde kabul edilerek bakkala acil destek sağlanmasını istiyoruz.''

Yılmaz, bakkal kültürünün devam etmesinin sosyal dayanışma için önemli olduğunu, bu nedenle hem yerel yöneticilerin hem de Hükümetin bakkallara sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.