Davutoğlu: Dejavu yaşadım

Davutoğlu: Dejavu yaşadım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yargılandığı dava sonucu dün verilen 2 yıl 7 ay 15 gün mahkumiyet ve siyasi yasaktan sonra altılı masanın liderleri bugün Saraçhane'de buluştu.

Dün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında üç buçuk yıldır devam eden YSK üyelerine hakaret davası dün sonuçlandı. İmamoğlu, mahkeme sonucunda 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken siyasi yasak da getirildi.

Bugün ise bu sonuç ile birlikte altılı masanın liderleri Saraçhane'de vatandaşlarla bir araya geldi.

Ahmet Davutoğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

"Dün alınan karar hukukun siyasallaşmasının sonucudur, ancak tepkimiz her türlü siyasi kaybının ve hesabının üstündedir.Buraya sadece Sayın İmamoğlu'nu değil, hakkı, hukuku ve milli iradeyi savunmak üzere geldik. Dün gece sayın İmamoğlu'nu ziyaret ettiğimde bu binadan içeriye girdiğimde 21 Nisan 1998’de Sayın Erdoğan'a mahkumiyet kararı verildiğinde aynı mekanda hissetiklerim derin bir hüzün ve hicap duygusuyla zihnimde canlandı, gerçek bir dejavu yaşadım. Evet tam çeyrek asır sonra başladığım yere dönmüş olmanın derin hüznü, ve o gün mağduriyeti için burada bulunduğum Sayın Erdoğan’ın bugün aynı muameleyi bugün aynı makamda oturan bir halefine yaşatıyor olmasından da siyasi ahlak adına hicap duydum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum