Covid-19 meslek hastalığı kabul edilsin!

Covid-19 meslek hastalığı kabul edilsin!

TTB Merkez Konseyi’nden sağlık çalışanları için hükümete çağrı...

Covid-19 salgını ile mücadelede yüksek risk grubunda olan sağlık çalışanları ile ilgili TTB Merkez Konseyi’nden hükümete dikkat çeken bir çağrı yapıldı. TTB Merkez Konseyi, Covid-19’a yakalanmış olan sağlık çalışanlarının doğrudan meslek hastalığına yakalanmış sayılmasını ve meslek hastalığı için tazminat talep edebilir duruma geçebilmesini istedi.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Covid-19 salgını ile ön cephede mücadele eden ve bundan dolayı hastalığa yakalanma riski yüksek olan sağlık çalışanları ile ilgili önemli bir çağrıda bulundu. TTB, Covid-19’a yakalanmış olan sağlık çalışanlarının doğrudan meslek hastalığına yakalanmış sayılmasını ve meslek hastalığı için tazminat talep edebilir duruma geçebilmesini istedi.

MESLEK HASTALIĞINA BAŞVURU SÜRECİ KOLAYLAŞTIRILMALI

TTB, olağan koşullarda meslek hastalığına başvuru sürecinde işletilecek olan süreçlerin sağlık çalışanları açısından kolaylaştırılmalısını talep etti. Bu durumun sağlık çalışanları için bir hak olduğunu belirten TTB Merkez Konseyi, “Çünkü Covid-19 ile enfekte olmuş kişi sayısının bu kadar yüksek olduğu koşullarda mesleği, gerçekleştirdiği işi gereği yakın temasta dolayısıyla, yüksek risk altında olan sağlık çalışanlarının hastalığa yakalanması çevresel/toplumsal etmenlerden değil, doğrudan çalışma ortamlarından kaynaklanmaktadır” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.