'Çocuklarınızı destekleyin'

'Çocuklarınızı destekleyin'

Karnelerini alan öğrenciler 2 haftalık yarıyıl tatiline başladı. Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi Matematik öğretmeni Yasin Yaprakcı, “Sadece öğrencilerimiz değil, velilerimiz de yarıyıl tatilini faydalı bir şekilde geçirmeliler” dedi

Eğitim döneminin ilk yarıyılında sona gelindi. Yarıyıl karnelerini alan 19 milyondan fazla öğrenci, 2 haftalık sömestr tatiline başladı. Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi Matematik öğretmenleri Seyit Çanakcı ve Yasin Yaprakcı, yarıyıl tatilinin verimli değerlendirilmesi hususunda önemli tavsiyelerde bulundu. 

Öğrencilerin bu ara tatili hem akademik olarak eksiklerini tamamlayacak hem de sosyal olarak kendi gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde geçirebileceklerini söyleyen Çanakcı, gençlerin, bireyselleştirilmiş çalışma programlarıyla eksiklerine dönük bir düzen oluşturduktan sonra, akran gruplarıyla yapacakları sosyal aktivitelerle de motivasyonlarını arttırabileceklerini kaydetti.

 

4-2-seyit-canakci.jpegÇanakcı, öğrencilerin bu süreçte, yetenek ve ilgi alanlarına yönelik atölye çalışmalarına da katılarak sosyal gelişimlerini desteklemeleri gerektiğini söyledi.

YAPAMADIKLARINDAN ZİYADE YAPABİLDİKLERİNE ODAKLANILMALI

Öğrencilerin yanı sıra velilere de bazı tavsiyelerde bulunan Yaprakcı, “Sadece öğrencilerimizin değil, velilerimizin de yarıyıl tatilini faydalı bir şekilde geçirmelerini istiyoruz. Veliler, öğrencilerin karnelerini değerlendirirken, sadece olumsuz olan notlarını değil, aynı zamanda iyi notlarını da mutlaka göz önünde bulundurmalılar. Öğrencilerin yapamadıklarından ziyade yapabildiklerine odaklanarak bu konularda çocuklarını mutlaka cesaretlendirmeliler” dedi.

SEVDİĞİ ETKİNLİKLERLE MUTLAKA YANLARINDA OLMALILAR

Anne-babaların, tatilin sadece bilgisayar veya televizyon ekranı karşısına geçmesini değil, bunun aksine öğrencilerin daha sosyalleşebilecekleri, hem kendilerini ifade etme süreçlerini hem de geliştirme süreçlerini destekleyeceği etkinliklerde mutlaka yanlarında olmaları gerektiğini aktaran Yaprakcı “Ayrıca çalışan anne babalar da yarıyıl tatilini mutlaka iyi değerlendirmeliler. Örneğin iş çıkışlarında ebeveynlerin tercih ettiği etkinlikler değil, öğrencilerinin sevdiği etkinliklerle mutlaka yanlarında olmalılar” diye konuştu.

OKULA DÖNMEK İÇİN VELİLER ÖĞRENCİLERİ DESTEKLEMELİLER 

Son olarak daha küçük yaş gruplarının velilerine de önerilerde bulunan Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi Matematik Zümre Başkanı Seyit Çanakcı, “Öğrencilerin okula karşı ilgilerini arttırmak ve ders çalışma becerilerini kazandırabilmek için oyunlaştırarak dersleri öğretmeye çalışabilirler.

4-3-yasin-yaprakci.jpeg

Bu sayede öğrencilerin okula dönüş rutinleri daha kolay hale gelecektir. Tatilin son günlerinde de mutlaka tekrar okul düzenine dönüş için velilerin öğrencileri desteklemeleri noktasında çalışmalar yapmaları gerekiyor. Tatilde verimli ders çalışabilmek isteyenler, üç önemli noktaya dikkat etmelidir. Bunlar; planlı olmak, ders çalışma ortamınızı ayarlamak ve kendinizi bunaltmadan çalışmaya motive olmaktır. Bu yarı tatilin hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz için güzel geçmesini diliyor, tüm öğrencilerimizin de hedefledikleri başarılara ulaşmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

SAİT ÇELİK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.