Çocuğu okula giden veliler endişeli!  

Çocuğu okula giden veliler endişeli!  

Açıklanan Covid-19 verilerine göre genç kuşakta ve çocuklarda da vakalar artış gösterdi. Sendikalar, okulların Covid-19 güvenliği noktasında ikiye bölünürken, velilerin endişesi de artıyor 

Türkiye'nin korona ile imtihanı sürüyor. Bugün yaşlılar kadar Covid-19 gençlerde ve çocuklarda da görülüyor. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre okul çağındaki çocuklarda vaka sayısı arttı. Veliler ise büyük bir endişe yaşıyor. “Okullar bu süreçte eğitim açısından güvenli mi” sorusu da daha çok sorulmaya başlandı. Konya'da sendikalar ikiye bölündü. Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, “İddia edildiği gibi eğitimde tehlike söz konusu değil. Konya’da şu an kapanan okulumuz yok” dedi. Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ise “Dezenfektan dağıtarak güvenli eğitim sağlanmaz. Daha geniş tedbirlerle eğitim güvenli hale getirilmeli aksi halde okullar bir kapanmayı daha kaldıramaz” şeklinde konuştu.

EĞİTİM SORUNSUZ DEVAM EDİYOR 

Alınan tedbirlerle birlikte eğitimin sorunsuz devam ettiğini kaydeden Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Şu anda okullarda iddia edildiği gibi tehlike söz konusu değil. Kapanan bir okulumuz yok. Okullarımızda bakanlığımız tarafından alınan tedbirler doğrultusunda eğitim sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Konya’da şu ana kadar vaka görülen öğrenci ve öğretmen olsa da vakalardan dolayı kapanan sınıfların sayısı 10’u geçmedi” dedi. Okullarda kurallara da uyulduğunu kaydeden Karlıer, “Okullardaki eğitim gayet de güvenli. Temizliğe, maskeye ve mesafeye dikkat eden öğrenci ve öğretmenlerimiz var. Sendikamıza şu ana kadar böyle bir şikayet de gelmiş değil. Kaldı ki eğitimin okullarda olması velilerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin birinci isteği” ifadelerini kullandı. 

19-2-nazif-karlier.jpg

GÜVENLİ EĞİTİMDEN BAHSETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Alınan tedbirlerin yetersizliğine dikkat çeken Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ise “Okullarımızda ne yazık ki güvenli bir eğitimden bahsetmek mümkün değil. Dezenfektan dağıtarak güvenli eğitim sağlanmaz. Şu an havalar iyi sınıflarda pencere açma imkânı var. Sınıflarda havalandırma işlemi yapılabiliyor belki. Fakat kış geldiğinde sınıflar daha da havasız hale gelecek. Bir, bir buçuk ay sonra sınıflarda vakaların tamamen arttığını da görebileceğiz. Bunun çözümü elbette uzaktan eğitim değil.

adsiz-003.jpg Bu saatten sonra uzaktan eğitimden bahsetmek kesinlikle olumsuz olur. Milli Eğitim Bakanlığı planlarını doğru bir şekilde yapmak zorunda” şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ortak bir aşı programı başlatması gerektiğine de değinen Yiğit, şunları kaydetti: “Pandeminin ilk zamanları gibi değiliz artık aşı var. Aşılamada velilerin ve öğrencilerin bilinç sahibi olmaları gerek. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ortak bir aşı çalışması başlatmalı. Şu an için bakanlığın böyle bir çalışması yok. Bunun yanında derslerin süresi de azaltılmalı öğrenci maskeyle 40 dakika boyunca nasıl ders yapsın? Ayrıca temel dersler dışındaki dersler uzaktan olabilir. Tüm çözümler ve tedbirler uygulandığında eğer mesele çözülmezse uzaktan eğitim o zaman gündeme gelebilir. Fakat şu an eğitimi daha güvenli hale getirmek için çalışmalıyız.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.