Çin'de görülen corona virüs salgınında 80 kişi öldü

Çin'de görülen corona virüs salgınında 80 kişi öldü

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 80'e yükseldi.

Yeni bir tip corona virüs salgını nedeniyle 80 kişinin hayatını kaybettiği, 2,700'den fazla kişinin ise hastalandığı Çin'de Başbakan Li Keqiang salgının merkezindeki Wuhan kentini ziyaret ederek hükümetin salgın hastalık krizine ciddi bir karşılık vereceğine işaret etti.

Grip benzeri semptomlara yol açan koronavirüs nedeniyle Çin'in Hubei eyaleti ve eyaletin en büyük kenti Wuhan'da ölenlerin sayısı, sağlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre dün 56'dan 76'ya yükseldi. Ülkenin geri kalanında ise 4 kişi hayatını kaybetti. Çin dışında en az 10 ülkede az sayıda vaka tespit edilirken, ölen olmadı.

Çin'de tespit edilen vakaların sayısı ise %30 artarak 2,744'e çıktı. Vakaların yarısı Hubei eyaletinde bulunuyor. Corona virüs salgınının başlangıcından bu yana bölgeyi ziyaret eden en kıdemli yetkili olan Li, hükümetin yaptığı açıklamaya göre hastalar ve sağlık görevlileriyle konuştu. Çin hükümeti dün aldığı kararla, virüsün yayılmasını
sınırlamak amacıyla bir haftalık yeni ay yılı tatili üç gün uzatarak 2 Şubat'a uzattı.

Yaklaşık 11 milyon kişinin yaşadığı Wuhan kentinde ise seyahat yasakları daha da sıkılaştırıldı. Çin vatandaşlarına 30 Ocak'a kadar vize ve pasaport verilmeyeceği ilan edilse de belediye başkanı tatil ve diğer gerekçelerle 5 milyon kişinin kentten ayrıldığını söyledi.

Çin sosyal medyasında yer alan görüntülerde ise hastane koridorlarının tedavi bekleyen insanlarla dolu olduğu ve kent sakinlerinin temel gıda ürünlerinin fiyatlarındaki sert yükselişten şikayet ettikleri görülüyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.