Çiftçilerden Recep Konuk’a görevi bırakma çağırısı

Çiftçilerden Recep Konuk’a görevi bırakma çağırısı

Konya'da çiftçiler şeker fabrikasında toplanarak Konuk'u kararından vazgeçirmeye çalıştı.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Başkanı, 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, 69. PANKOBİRLİK Olağan Genel Kurulunda 22 yıl boyunca yürüttüğü genel başkanlık görevini bırakacağını açıklamasının ardından çiftçiler şeker fabrikasında toplanarak Konuk'u kararından vazgeçirmeye çalıştı.

Konuk'u kararından vazgeçirmeye çalışan çiftçiler saat 13:00 Konya şeker fabrikası önünde toplanarak basın açıklaması ve eylem gerçekleştirdiler Sivil toplum ve çiftçi kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı eyleme çok sayıda vatandaşta katıldı.

adsiz-001.jpg

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Karabulut: “PANKOBİRLİK Recep Konuk önderliğinde üreticiye, çalışana, Konya’ya ve devlete her daim sahip çıktı. Bununla birlikte Konya Şeker’in gündemi her zaman üretici olmuştur. Bugün de üreticinin talebi neyse o yerine getirilmelidir. Üretici için Recep Konuk’un başarısı ortada. Son dönemde Konya Şeker’in elde ettiği bütün kazanımların heba olmaması Recep Konuk’un en az bir dönem daha başkanlık yapması ile mümkündür. Recep Konuk Konya Şeker sayısız hizmete imza attı. Konya Şeker Recep Konuk ile birlikte bir fabrikadan 45 tesise ulaştı. Torku gibi bir gıda devi çıkardık. Bugün Torku’nun sadece marka değeri 1 Milyar Dolar tutarındadır. Şu da bir gerçek ki Konya Şeker biterse en başta bu topraklar ardından bu ülke kaybeder.”

img-2245-1200x800.jpg

Eylemde konuşma gerçekleştiren Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil, “Biz herhangi bir menfaat için burada değiliz biz temsil ettiğimiz çiftçilerin haklarını korumak onları düşünmek zorundayız o yüzden buradayız recep konuk bu zamana kadar yapmış olduğu çalışmalar ile farkını ortaya koymuştur. Çiftçilerimizin istekleri çiftçi kuruluşlarının istekleri recep konuk başkanımızın yeniden aday olmasıdır. PANKOBİRLİK çiftçilerimizin göz bebeği ve son derece önemli kuruluştur gene aynı şekilde hayırlı çalışmalar yapılması için başkanımızı yeniden aday olmaya davet ediyoruz PANKOBİRLİK çiftçilerindir son kararı gene çiftçiler verecektir” dedi.

Konya Şeker Fabrikası bahçesinde toplanan kalabalık daha sonra Anadolu Birlik Holding A.Ş'nin önüne gelerek “Sensiz olmaz Başkanım ”sloganları attı. 

EYYÜB KARAKUZU- SAİT ÇELİK

img-2251-1200x800.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum