Çiftçi, Tarım Fuarı’na akın etti
7. Tarım Hayvancılık Süt Endüstrisi Fuarı, 400e yakın katılımcısı ve binlerce ziyaretçisi ile son yılların en görkemli fuarı olma özelliğini kazandı.
TÜYAP’ın düzenlediği fuar, özellikle çiftçinin son teknoloji araçlar ve tarım ürünleri konusunda yenilikler hakkında detaylı bilgi sahibi olmasını sağlaması açısında da büyük önem kazanıyor. Çiftçinin adeta akın ettiği fuar, Pazar günü akşam saatlerine kadar açık kalacak.
HAKAN MARKUPÇU
GÜNEŞ TARIM
Tarım Sektöründe öncü kuruluş Güneş Tarım, damla sulamada anahtar teslim projeler üretiyor. Firma sahibi Hasan Hüseyin Motuk, fuarda ziyaretçileri ile yakından ilgilenirken, 1996 yılında Zirai İlaç -Tarım Aletleri – Organik Gübre – Tohum – Çiçek Toprağı-torf toptan/perakende satış ve dağıtım konusunda hizmetlerine başlamış olan Güneş Tarım Ltd. Şti.’nin 2000 yılından itibaren temel faaliyet alanı olarak Damla Sulama Sistemleri, anahtar teslim projeler, uygulama ve 2005 yılı itibari ile Solar Enerji sistemleri alanında yoğunlaşmış olup 2007 yılı itibariyle ürün ve hizmet portföyüne pivot sulama sistemlerinin Türkiye Distribütörlüğünü’ de eklediğini söyledi. “Güneş Tarım olarak deneyimli ziraat mühendisleri ve kaliteli teknik personelimiz ile müşterilerimize daha iyi hizmet, kaliteli ürünler sunmak için başlattığımız mücadelemizde, Uluslararası Standartların belirlediği kriterlere uygun ürünleri tercih ederek, hizmette kaliteyi en yükseğe çıkarabilmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” dedi.
ÇAYIROVA
Çayırova Otomotiv, Römork ve Tarım Makine Ekipmanlarında, Avrupa kalitesini müşterilerinin hizmetine sunuyor. Fuarın ziyaretçi akınına uğrayan standları arasında yeralan firma sektöründe aranan marka haline gelirken, ana ürün grupları olan römork dingili, jant, döner tabla, poyra, lastik, hidrolik lift, makas, kriko gibi ürünlerde 1500 çeşide ulaştığı belirtildi.Sürekli artan kalitesi ve uygun fiyatlarıyla sektördeki tüm römork ve tarım makine imalatçılarının başlıca tedarikçisi konumuna geldiklerini belirten firma yetkilisi, 2009 yılında yatırım ve AR-GE çalışmalarına devam edeceklerini, yurtiçinde haklı olarak kazandığı müşteri memnuniyetini, Avrupa’da katıldığı fuarlarla yurtdışına da taşıyan firma pazardaki payını arttırmak amacında olduklarını söyledi. Toplamda 8000 m2 alanda üretim ve satış faaliyetini gösteren firmanın satış politikası devamlı yenilik, stoktan teslim, en iyi hizmet olarak vurgulandı. Firma yetkilileri, standlarına gösterilen ilgiden memnun olduklarını açıkladılar.
PANÇAOĞLU
Ziraat Yüksek Mühendisi Sinan Toprak, fuarda yoğun ilgi gören standlarında yeni makinelerinin tanıtımlarını yaptıklarını söyledi. Toprak “Dikim makineleri sınıfında; 2 sıralı otomatik patates dikim makinesinin yanı sıra 4 sıralı patates dikme makinesi ve patates ekiminde verilmesi gereken taban gübresini ekim esnasında vererek ikinci bir gübreleme işlemini orta tadan kaldıran 2 sıralı Kombine Otomatik Patates Dikme Makinesini çiftçilerimize sunduklarını söyledi. Hasat makineleri sınıfında ise; paletli olarak adlandırdığımız 2 sıralı patates hasat makinesi ile 2 sıralı çift elemeli patates hasat makinelerimiz çiftçilerimize sunuyoruz.” dedi. Firma olarak araştırmaya ve yeniliklere büyük önem verdiklerini söyleyen Sinan Toprak, “2008 yılı itibarıyla imal edilerek denemeye alınan çift elemeli patates hasat makinesi standart yapıdan tamamen farklı, imalatçılar için ezber bozan yapısı ve kullanımdaki büyük hız ve rahatlığıyla çiftçilerimizden yoğun ilgi görerek takdir edilmektedir.” şeklinde konuştu.
Nero Tarım
Nero Tarım çiftçimize, ekimden hasada kadar her aşamada hizmet veriyor. Fuarda adeta olağanüstü ilgi gören Nero Tarım; sulama sistemleri, tohum, gübre gibi ihtiyaçlarını karşıladığı çiftçimizi, deneyimli mühendislerinin sunduğu danışmanlık hizmetleriyle de ekimden hasada kadar yönlendiriyor.
Nero Genel Müdürü Bülent Çetiner, “23 yıl çeşitli firmalarda üst düzey yöneticilik ve yönetim sistemleri danışmanlığı yaptıktan sonra, sektörde 18 yıllık deneyime sahip Ziraat Mühendisi kardeşim, Hasan Çetiner ile edindiğimiz deneyimleri birleştirerek bir buçuk yılı aşkın bir süre önce Nero’yu kurduk. Nero’nun farklı misyon ve vizyonu ile tarım sektöründe adını hızlı bir şekilde duyurdu ve doğru işlere imza attığı için de, çiftçilerimizin güvenini ve memnuniyetlerini kazandı. Bundan sonra da, bilime, bilgiye ve tecrübeye dayalı ilkelerimizden ödün vermeden, öncelikle “kar amaçlı değil, doğru işler yaparak kazanç elde etme” politikası ile hızla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.
ŞEKERPLAST
Tarımsal üretimi artırıcı en önemli girdi olan sulamanın uygulanması, belli şartlar yerine getirilmediğinde yüksek maliyetlere ve onarılması zor ekolojik zararlara neden olduğunu vurgulayan Şekerplast yetkilileri, fuarda bu konuda çiftçiyi bilgilendirmeye çalıştıklarını belirttiler. Son yıllarda yaşanılan ‘Kuraklık’ tabii dengelerle birlikte ekonomiye de ciddi biçimde olumsuz etkiliyor. Gelişen teknoloji ve tarım bilimi ile birlikte ‘vahşi sulama’ artık yerini damla sulamaya bırakmaya başladı. 1995 yılında kurulan firmamız 2005 yılında ŞEKER PLAST markalı damla sulama filtreleri ve ek parçaları üretimi yapmaya başlayan ve bu süre içerisinde yurt genelinde 200 aşkın bayi ağı oluşturarak sektöre hızlı bir giriş yapan firmamız halen Büsan Özel Organize Sanayisinde 1500 metrekare kapalı alanda faaliyet göstermektedir. ŞEKER PLAST ürettiği filtre sistemleri ve ek parça ürünlerinde TSE-İSO Kalite belgelerine sahip olduğunu belirten Abdullah Gökkaya, Sanayi Bakanlığından da ürünleri için 2 yıl garanti belgesi aldıklarını belirtti.
Tarmaks
Mart 2006 yılında faaliyete başlayan Tarmaks Tarım Market firmasının faaliyet ve hedefleri hakkında Ziraat Mühendisi Mehmet Harmankaya ve Ziraat Mühendisi Mehmet Güçlü’den bilgi aldık. Fuarda bazı organizasyon eksiklikleri olduğunu söyleyen Harmankaya, “Firmamızın kuruluş amacı çiftçimizin daha kaliteli ve daha verimli mahsul almaları için yardımcı olmaktır. Tarmaks Tarım Market tecrübeli ve deneyimli teknik kadrosu ile ekim öncesinden hasat sonrasına kadar üreticimize gerekli desteği sağlamaktadır. Firmamız üreticilerle çalışırken bir satış ve pazarlama firmasından ziyade bir tarımsal danışmanlık firması olarak çalışmaktadır. Toprak tahlili, gübreleme programı, ürün deseni planlaması, hastalık ve zararlı kontrolü, ürün satışı, sulama sistemleri, gerektiğinde çiftçinin ürününün pazarlanması firmanın verdiği hizmetlerden bazılarıdır. Tarmaks, distribütör ve bayiliğini yaptığı tohum, gübre, ilaç gibi birçok ürünün çiftçiye satışını yapmaktadır. Yeni nesil organik ve kimyasal taban ve üst gübrelerinin satışını da gerçekleştirmektedir.” dedi.
NETAFİM
Netafim Türkiye Konya Bölge Müdürü Okan Başaran, “60’lı yılların başında damla sulama sistemini icat eden şirket olan Netafim, bugün de dünyanın en büyük sulama sistemleri şirketidir. 112’yi aşkın ülkede faaliyet gösteren Netafim; deneyimli kadrosu, her geçen gün yenilenen geniş ürün yelpazesi, sağladığı teknik ve zirai danışmanlık ile sulama konusundaki tüm ihtiyaçlara karşılık vermektedir. Netafim ayrıca anahtar teslim projeler kapsamında komple çözümler de sunmaktadır. Farklı bölgelerde, değişik ürünler bazında rekor ürün sonuçlarına ulaşılmıştır.” dedi. Netafim, Türk çiftçisini damla sulama konusunda eğitmeye devam ediyor. Çiftçilerin eğitimi konusunun, Netafim'in önemsediği en önemli konu olduğunun altını çizen Netafim Türkiye Konya Bölge Müdürü Okan Başaran, ziraat mühendislerinden oluşan teknik ekiplerinin Türkiye'nin dört bir yanında bu konuda çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıllarda yakaladıkları başarıların Netafim'in Türkiye'de yatırım yapmasına neden olduğunu anlatan Okan Başaran, Adana'da kurdukları ve nisan ayında faaliyete geçecek yeni fabrika ile ihracata da ağırlık verileceğini söyledi.
Çöğenler Yem Sanayi
“Yemde kalite, kalite de istikrar” sloganıyla bölgede hayvancılığa önemli katkıda bulunduklarını belirten Genel Müdür Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Ayçiçek, “Firma sahibimiz Celal Küçükçöğen tarafından 1997 yılında kurulan Çöğenler Yem, o yıllarda saatte 20 ton yem kapasitesiyle üretime başladı. Gelişen teknoloji kalite ve verimlilik anlayışıyla 2005 yılında saatte 20 ton pelet ve toz formunda yem üretebilen en son teknoloji ve otomasyona sahip ikinci fabrikayı bölge ve yöre hayvancılığının hizmetine sunduk.” dedi.
Bugün 15 bin m2lik alanda saatte 40 ton pelet ve toz formunda uluslararası kalite standartlarında yem üretimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ayçiçek, şöyle konuştu: “Genç dinamik ve tecrübeli kadrosuyla, kaliteli yem üretmeyi, yem sanayi sektöründe öncü firma olmayı, büyümeyi kendisine hedef seçen firmamız, bölgenin güçlü ve saygın firmalarından biri olmayı başarmıştır. Amacımız, sağlıklı insan ve sağlıklı toplum yetiştirilmesine katkıda bulunmak, yetiştiricilerimize yem, yemleme ve doğru besleme konularında yardımcı olmak, daha ekonomik üretim yapmaları ve bol kazanç elde etmelerini sağlamaktır.”
Proje Mühendislik
Fuarın gözde standları arasında yeralan Proje Mühendislik, Türkiye’nin dört bir yanında anahtar teslim damla sulama sistemleri kuruyor. Proje Mühendislik Bölge ve Pazarlama Müdürü Bayram Ünal “1985’te kurulan Proje Mühendislik, Türk çiftçisinin dünya standartlarında mal ve hizmetlere kavuşması yönünde, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan bugüne kadar damla sulama ve mikro sulama sistemlerinde, dünya devi olan firmaların mümessilliğini yürütmektedir. 2005 yılı itibarı ile de Konya’da ikinci şubemiz ile başta Anadolu olmak üzere tüm Türkiye’ye ve dünya ülkelerine hitap etmektedir. Damla sulamamanın faydalarını artık çiftçiler iyiden iyiye anlıyorlar ve bu durumlardan faydalanmak için fuarlara rağbet ediyorlar. Tabi ki bunun yanı sırada bu işe Türkiye genelinde bir çok sulama firması ve sulamaya ilgisi olan firmalar katılıyor. Biz bu konuda tüm çiftçi ve firmalara hem ürün hem teknik ve eleman desteği sağlıyoruz. Yalnız bu iş kolay bir iş değil, tamamıyla teknik, mühendislik ve proje işi. Temennimiz şu ki; damla sulama sistemlerini bilirkişilerden, tecrübeli ve kaliteli firmalardan almaları, proje ve uygulamalarında bu işin ehli olmuş kişilere müracaatlarını istiyoruz.” dedi.
Yağbasan
Yağbasan Otomotiv Metal Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. sahibi Mustafa Yağbasan, fuarın önceki dönemlere göre ziyaretçi açısından çok verimli geçtiğini dile getirdi. Yağbasan, “Firmamız yapmış olduğu yeni yatırımlarla kalıpçılık ve plastik enjeksiyon sektöründe geleceğin yatırımını yapmıştır. Amacımız öncelikle müşteri memnuniyeti olup, müşterilerimizin her türlü taleplerine cevap vermek ve en önemlisi hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmettir. Yağbasan Otomotiv Metal Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. olarak başlangıçtaki ilkelerimizden taviz vermeden, müşterilerimizin memnuniyetini ön planda tutmak, globalleşen Türk ve Dünya Ekonomisini yakından takip etmek ve değişen koşullara hızla uyum sağlamayı sürdürmek konusundaki kararlılığımız bundan sonra da devam edecektir.
Şu anda Büsan Özel Organize Sanayi bölgesinde 2200 m2 alanda imalata devam ediyoruz. 2 adet 400 ve 280 tonluk alüminyum enjeksiyon makinesi ile imalat portföyümüzü artırdık. Yurtiçi ve yurtdışı ekonomik global krize rağmen firma olarak dimdik ayaktayız.” dedi.
New Holland
New Holland’ın TC 5040 model biçerdöveri Konya’da ilk kez tanıtıldı. 18-22 Mart tarihleri arasında düzenlenen Konya 7. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda sergilenen yeni biçerdöver, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Türk Traktör’ün New Holland Konya Bayisi Alpaslan Traktör A.Ş tarafından fuarda sergilenen New Holland TC 5040 biçerdöver, özellikle küçük ve parçalı arazilerde çiftçilere kullanım kolaylığı sağlıyor. New Holland TC serisi biçerdöverlerin geleneksel kullanım-bakım kolaylığını bünyesinde barındıran New Holland TC 5040 biçerdöver, ayrıca düşük yakıt tüketimi değerleri sunan güçlü bir motora ve üstün harmanlama performansına da sahip bulunuyor.
1954 yılında kurulan Türk Traktör, bugün küresel bir şirket olarak dünyanın en büyük 5 traktör üretici şirketi arasında yer almaktadır. Ulusal pazarda açık ara ile sektör lideri olan Türk Traktör, 1998 yılından bu yana Koç Topluluğu ile dünyanın en büyük traktör üreticisi CNH Global NV’nin ortak girişimi olarak yoluna devam etmektedir. Hisselerinin yüzde 25’i de IMKB’de işlem görüyor.
GÜNEŞ TARIM
Tarım Sektöründe öncü kuruluş Güneş Tarım, damla sulamada anahtar teslim projeler üretiyor. Firma sahibi Hasan Hüseyin Motuk, fuarda ziyaretçileri ile yakından ilgilenirken, 1996 yılında Zirai İlaç -Tarım Aletleri – Organik Gübre – Tohum – Çiçek Toprağı-torf toptan/perakende satış ve dağıtım konusunda hizmetlerine başlamış olan Güneş Tarım Ltd. Şti.’nin 2000 yılından itibaren temel faaliyet alanı olarak Damla Sulama Sistemleri, anahtar teslim projeler, uygulama ve 2005 yılı itibari ile Solar Enerji sistemleri alanında yoğunlaşmış olup 2007 yılı itibariyle ürün ve hizmet portföyüne pivot sulama sistemlerinin Türkiye Distribütörlüğünü’ de eklediğini söyledi. “Güneş Tarım olarak deneyimli ziraat mühendisleri ve kaliteli teknik personelimiz ile müşterilerimize daha iyi hizmet, kaliteli ürünler sunmak için başlattığımız mücadelemizde, Uluslararası Standartların belirlediği kriterlere uygun ürünleri tercih ederek, hizmette kaliteyi en yükseğe çıkarabilmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” dedi.
ÇAYIROVA
Çayırova Otomotiv, Römork ve Tarım Makine Ekipmanlarında, Avrupa kalitesini müşterilerinin hizmetine sunuyor. Fuarın ziyaretçi akınına uğrayan standları arasında yeralan firma sektöründe aranan marka haline gelirken, ana ürün grupları olan römork dingili, jant, döner tabla, poyra, lastik, hidrolik lift, makas, kriko gibi ürünlerde 1500 çeşide ulaştığı belirtildi.Sürekli artan kalitesi ve uygun fiyatlarıyla sektördeki tüm römork ve tarım makine imalatçılarının başlıca tedarikçisi konumuna geldiklerini belirten firma yetkilisi, 2009 yılında yatırım ve AR-GE çalışmalarına devam edeceklerini, yurtiçinde haklı olarak kazandığı müşteri memnuniyetini, Avrupa’da katıldığı fuarlarla yurtdışına da taşıyan firma pazardaki payını arttırmak amacında olduklarını söyledi. Toplamda 8000 m2 alanda üretim ve satış faaliyetini gösteren firmanın satış politikası devamlı yenilik, stoktan teslim, en iyi hizmet olarak vurgulandı. Firma yetkilileri, standlarına gösterilen ilgiden memnun olduklarını açıkladılar.
PANÇAOĞLU
Ziraat Yüksek Mühendisi Sinan Toprak, fuarda yoğun ilgi gören standlarında yeni makinelerinin tanıtımlarını yaptıklarını söyledi. Toprak “Dikim makineleri sınıfında; 2 sıralı otomatik patates dikim makinesinin yanı sıra 4 sıralı patates dikme makinesi ve patates ekiminde verilmesi gereken taban gübresini ekim esnasında vererek ikinci bir gübreleme işlemini orta tadan kaldıran 2 sıralı Kombine Otomatik Patates Dikme Makinesini çiftçilerimize sunduklarını söyledi. Hasat makineleri sınıfında ise; paletli olarak adlandırdığımız 2 sıralı patates hasat makinesi ile 2 sıralı çift elemeli patates hasat makinelerimiz çiftçilerimize sunuyoruz.” dedi. Firma olarak araştırmaya ve yeniliklere büyük önem verdiklerini söyleyen Sinan Toprak, “2008 yılı itibarıyla imal edilerek denemeye alınan çift elemeli patates hasat makinesi standart yapıdan tamamen farklı, imalatçılar için ezber bozan yapısı ve kullanımdaki büyük hız ve rahatlığıyla çiftçilerimizden yoğun ilgi görerek takdir edilmektedir.” şeklinde konuştu.
Nero Tarım
Nero Tarım çiftçimize, ekimden hasada kadar her aşamada hizmet veriyor. Fuarda adeta olağanüstü ilgi gören Nero Tarım; sulama sistemleri, tohum, gübre gibi ihtiyaçlarını karşıladığı çiftçimizi, deneyimli mühendislerinin sunduğu danışmanlık hizmetleriyle de ekimden hasada kadar yönlendiriyor.
Nero Genel Müdürü Bülent Çetiner, “23 yıl çeşitli firmalarda üst düzey yöneticilik ve yönetim sistemleri danışmanlığı yaptıktan sonra, sektörde 18 yıllık deneyime sahip Ziraat Mühendisi kardeşim, Hasan Çetiner ile edindiğimiz deneyimleri birleştirerek bir buçuk yılı aşkın bir süre önce Nero’yu kurduk. Nero’nun farklı misyon ve vizyonu ile tarım sektöründe adını hızlı bir şekilde duyurdu ve doğru işlere imza attığı için de, çiftçilerimizin güvenini ve memnuniyetlerini kazandı. Bundan sonra da, bilime, bilgiye ve tecrübeye dayalı ilkelerimizden ödün vermeden, öncelikle “kar amaçlı değil, doğru işler yaparak kazanç elde etme” politikası ile hızla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.
ŞEKERPLAST
Tarımsal üretimi artırıcı en önemli girdi olan sulamanın uygulanması, belli şartlar yerine getirilmediğinde yüksek maliyetlere ve onarılması zor ekolojik zararlara neden olduğunu vurgulayan Şekerplast yetkilileri, fuarda bu konuda çiftçiyi bilgilendirmeye çalıştıklarını belirttiler. Son yıllarda yaşanılan ‘Kuraklık’ tabii dengelerle birlikte ekonomiye de ciddi biçimde olumsuz etkiliyor. Gelişen teknoloji ve tarım bilimi ile birlikte ‘vahşi sulama’ artık yerini damla sulamaya bırakmaya başladı. 1995 yılında kurulan firmamız 2005 yılında ŞEKER PLAST markalı damla sulama filtreleri ve ek parçaları üretimi yapmaya başlayan ve bu süre içerisinde yurt genelinde 200 aşkın bayi ağı oluşturarak sektöre hızlı bir giriş yapan firmamız halen Büsan Özel Organize Sanayisinde 1500 metrekare kapalı alanda faaliyet göstermektedir. ŞEKER PLAST ürettiği filtre sistemleri ve ek parça ürünlerinde TSE-İSO Kalite belgelerine sahip olduğunu belirten Abdullah Gökkaya, Sanayi Bakanlığından da ürünleri için 2 yıl garanti belgesi aldıklarını belirtti.
Tarmaks
Mart 2006 yılında faaliyete başlayan Tarmaks Tarım Market firmasının faaliyet ve hedefleri hakkında Ziraat Mühendisi Mehmet Harmankaya ve Ziraat Mühendisi Mehmet Güçlü’den bilgi aldık. Fuarda bazı organizasyon eksiklikleri olduğunu söyleyen Harmankaya, “Firmamızın kuruluş amacı çiftçimizin daha kaliteli ve daha verimli mahsul almaları için yardımcı olmaktır. Tarmaks Tarım Market tecrübeli ve deneyimli teknik kadrosu ile ekim öncesinden hasat sonrasına kadar üreticimize gerekli desteği sağlamaktadır. Firmamız üreticilerle çalışırken bir satış ve pazarlama firmasından ziyade bir tarımsal danışmanlık firması olarak çalışmaktadır. Toprak tahlili, gübreleme programı, ürün deseni planlaması, hastalık ve zararlı kontrolü, ürün satışı, sulama sistemleri, gerektiğinde çiftçinin ürününün pazarlanması firmanın verdiği hizmetlerden bazılarıdır. Tarmaks, distribütör ve bayiliğini yaptığı tohum, gübre, ilaç gibi birçok ürünün çiftçiye satışını yapmaktadır. Yeni nesil organik ve kimyasal taban ve üst gübrelerinin satışını da gerçekleştirmektedir.” dedi.
NETAFİM
Netafim Türkiye Konya Bölge Müdürü Okan Başaran, “60’lı yılların başında damla sulama sistemini icat eden şirket olan Netafim, bugün de dünyanın en büyük sulama sistemleri şirketidir. 112’yi aşkın ülkede faaliyet gösteren Netafim; deneyimli kadrosu, her geçen gün yenilenen geniş ürün yelpazesi, sağladığı teknik ve zirai danışmanlık ile sulama konusundaki tüm ihtiyaçlara karşılık vermektedir. Netafim ayrıca anahtar teslim projeler kapsamında komple çözümler de sunmaktadır. Farklı bölgelerde, değişik ürünler bazında rekor ürün sonuçlarına ulaşılmıştır.” dedi. Netafim, Türk çiftçisini damla sulama konusunda eğitmeye devam ediyor. Çiftçilerin eğitimi konusunun, Netafim'in önemsediği en önemli konu olduğunun altını çizen Netafim Türkiye Konya Bölge Müdürü Okan Başaran, ziraat mühendislerinden oluşan teknik ekiplerinin Türkiye'nin dört bir yanında bu konuda çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıllarda yakaladıkları başarıların Netafim'in Türkiye'de yatırım yapmasına neden olduğunu anlatan Okan Başaran, Adana'da kurdukları ve nisan ayında faaliyete geçecek yeni fabrika ile ihracata da ağırlık verileceğini söyledi.
Çöğenler Yem Sanayi
“Yemde kalite, kalite de istikrar” sloganıyla bölgede hayvancılığa önemli katkıda bulunduklarını belirten Genel Müdür Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Ayçiçek, “Firma sahibimiz Celal Küçükçöğen tarafından 1997 yılında kurulan Çöğenler Yem, o yıllarda saatte 20 ton yem kapasitesiyle üretime başladı. Gelişen teknoloji kalite ve verimlilik anlayışıyla 2005 yılında saatte 20 ton pelet ve toz formunda yem üretebilen en son teknoloji ve otomasyona sahip ikinci fabrikayı bölge ve yöre hayvancılığının hizmetine sunduk.” dedi.
Bugün 15 bin m2lik alanda saatte 40 ton pelet ve toz formunda uluslararası kalite standartlarında yem üretimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ayçiçek, şöyle konuştu: “Genç dinamik ve tecrübeli kadrosuyla, kaliteli yem üretmeyi, yem sanayi sektöründe öncü firma olmayı, büyümeyi kendisine hedef seçen firmamız, bölgenin güçlü ve saygın firmalarından biri olmayı başarmıştır. Amacımız, sağlıklı insan ve sağlıklı toplum yetiştirilmesine katkıda bulunmak, yetiştiricilerimize yem, yemleme ve doğru besleme konularında yardımcı olmak, daha ekonomik üretim yapmaları ve bol kazanç elde etmelerini sağlamaktır.”
Proje Mühendislik
Fuarın gözde standları arasında yeralan Proje Mühendislik, Türkiye’nin dört bir yanında anahtar teslim damla sulama sistemleri kuruyor. Proje Mühendislik Bölge ve Pazarlama Müdürü Bayram Ünal “1985’te kurulan Proje Mühendislik, Türk çiftçisinin dünya standartlarında mal ve hizmetlere kavuşması yönünde, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan bugüne kadar damla sulama ve mikro sulama sistemlerinde, dünya devi olan firmaların mümessilliğini yürütmektedir. 2005 yılı itibarı ile de Konya’da ikinci şubemiz ile başta Anadolu olmak üzere tüm Türkiye’ye ve dünya ülkelerine hitap etmektedir. Damla sulamamanın faydalarını artık çiftçiler iyiden iyiye anlıyorlar ve bu durumlardan faydalanmak için fuarlara rağbet ediyorlar. Tabi ki bunun yanı sırada bu işe Türkiye genelinde bir çok sulama firması ve sulamaya ilgisi olan firmalar katılıyor. Biz bu konuda tüm çiftçi ve firmalara hem ürün hem teknik ve eleman desteği sağlıyoruz. Yalnız bu iş kolay bir iş değil, tamamıyla teknik, mühendislik ve proje işi. Temennimiz şu ki; damla sulama sistemlerini bilirkişilerden, tecrübeli ve kaliteli firmalardan almaları, proje ve uygulamalarında bu işin ehli olmuş kişilere müracaatlarını istiyoruz.” dedi.
Yağbasan
Yağbasan Otomotiv Metal Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. sahibi Mustafa Yağbasan, fuarın önceki dönemlere göre ziyaretçi açısından çok verimli geçtiğini dile getirdi. Yağbasan, “Firmamız yapmış olduğu yeni yatırımlarla kalıpçılık ve plastik enjeksiyon sektöründe geleceğin yatırımını yapmıştır. Amacımız öncelikle müşteri memnuniyeti olup, müşterilerimizin her türlü taleplerine cevap vermek ve en önemlisi hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmettir. Yağbasan Otomotiv Metal Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. olarak başlangıçtaki ilkelerimizden taviz vermeden, müşterilerimizin memnuniyetini ön planda tutmak, globalleşen Türk ve Dünya Ekonomisini yakından takip etmek ve değişen koşullara hızla uyum sağlamayı sürdürmek konusundaki kararlılığımız bundan sonra da devam edecektir.
Şu anda Büsan Özel Organize Sanayi bölgesinde 2200 m2 alanda imalata devam ediyoruz. 2 adet 400 ve 280 tonluk alüminyum enjeksiyon makinesi ile imalat portföyümüzü artırdık. Yurtiçi ve yurtdışı ekonomik global krize rağmen firma olarak dimdik ayaktayız.” dedi.
New Holland
New Holland’ın TC 5040 model biçerdöveri Konya’da ilk kez tanıtıldı. 18-22 Mart tarihleri arasında düzenlenen Konya 7. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda sergilenen yeni biçerdöver, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Türk Traktör’ün New Holland Konya Bayisi Alpaslan Traktör A.Ş tarafından fuarda sergilenen New Holland TC 5040 biçerdöver, özellikle küçük ve parçalı arazilerde çiftçilere kullanım kolaylığı sağlıyor. New Holland TC serisi biçerdöverlerin geleneksel kullanım-bakım kolaylığını bünyesinde barındıran New Holland TC 5040 biçerdöver, ayrıca düşük yakıt tüketimi değerleri sunan güçlü bir motora ve üstün harmanlama performansına da sahip bulunuyor.
1954 yılında kurulan Türk Traktör, bugün küresel bir şirket olarak dünyanın en büyük 5 traktör üretici şirketi arasında yer almaktadır. Ulusal pazarda açık ara ile sektör lideri olan Türk Traktör, 1998 yılından bu yana Koç Topluluğu ile dünyanın en büyük traktör üreticisi CNH Global NV’nin ortak girişimi olarak yoluna devam etmektedir. Hisselerinin yüzde 25’i de IMKB’de işlem görüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.