CHP’li üyelerden toplu istifa

CHP’li üyelerden toplu istifa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hadim İlçe Teşkilatı, Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik Kolları ve diğer tüm üyeleri toplu halde partilerinden istifa etti.

Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Hadim eski Belediye Başkanı Mürsel Ayrancı, istifa nedeninin kesinlikle kendisinin ilçeye belediye başkanlığına aday gösterilmemesi olmadığını ifade ederken, “Deniz Baykal partimizi çökertti. Genel merkezin yaşadığı polemikler ve CHP’nin şu anda içinde bulunduğu durumu görünce CHP’li olmaktan utanır hale geldik. CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal ve ekibi halkla kucaklaşmak yerine çeşitli polemiklere ve siyasi oyunlara girerek halkı kucaklamak yerine çıkarcı bir siyaset yapıyor. Bu gün gelinen noktada ben ve Hadim İlçesi’nde bulunan ve partiye üye tüm arkadaşları ile birlikte toplu halde istifa ediyoruz” dedi.

Ayrancı, CHP’nin ayrı bir açılıma ihtiyacının olmadığını da dile getirirken, “CHP’nin tek bir şeye ihtiyacı vardı o da AKP’nin karşısında dimdik ayakta durmak. Sayın Baykal bunu bile başaramadı. Türkiye’de son günlerde oluşturulan suni gündemlere alet oldu. Ve ne kadar acıdır ki bu gün CHP de dahil herkes günü kurtarma çabası içerisine girdi. CHP, tüm bunlara alet ve aracı olacağına sadece halka hizmet için, sorunların çözümü için siyasi partiler ile hizmet yarışında olmalı idi. Ama Sayın Baykal, tüm bu beklentilerimizi boşa çıkardı. Bizim CHP’nin söylemlerine sahip çıkmamız için illaki Deniz Baykal’ın yanında olma gibi bir mecburiyetimiz yok. Biz bu düşüncelere şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada sadık kalacağız” diye konuştu.
Ayrancı, konuşmasının sonunda Hadim İlçesi’nden bağımsız belediye başkan adayı olduğunu da dile getirirken, “Türkiye’de adeta bir rüzgar partisi saplantısı var. Ancak bu ülkede bir çok rüzgar geldi geçti. Bu rüzgarda bir gün geçer. Bunun için Türkiye’nin kararlı ve tutarlı adımlar atacak olan hizmet adamlarına ihtiyacı var. Bizlerde gerek ilçe halkımızın gerek partili arkadaşlarımızın beklentisi ve istekleri doğrultusunda Hadim’den Bağımsız Belediye Başkan Adayı olmaya karar verdik. 10 yıl boyunca ilçemize yaptığım hizmetlere kaldığımız yerden devam etmek için bu kararı aldık. Halkımızın teveccühü ile göreve geldiğimiz taktirde ilçe halkımızın sorunları için çalışacağız” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum