Chery 5 yıl sonra Türkiye’ye dönüyor

Chery 5 yıl sonra Türkiye’ye dönüyor

Çinli otomobil üreticisi Chery, 5 yıllık bir aranın ardından Türkiye'ye dönmeye hazırlanıyor. Çinli üretici, ilk etapta üç farklı SUV modeli Türkiye'ye getirirken, satışlara ise bahar aylarında başlayacak.

Avrupa’da tedarik sorunları nedeniyle araç üretimi yavaşlarken, Çin üretimi ucuz otomobillerin hızlı yükselişi sürüyor. Bu bağlamda olsa gerek, Çinli otomobil üreticisi Chery, 5 yıl aranın ardından Türkiye pazarına yeniden giriş yapacağını duyurdu.

BYD, SAIC’in MG’si, Great Wall ve Polestar gibi Çinli markalar, Çin’de üretilen maliyet açısından rekabetçi elektrikli araçlarıyla Avrupa’da önemli pazar payı alıyor. Çevre ve sürdürülebilir ulaşım üzerine çalışan Brüksel merkezli Transport & Environment’ın raporuna göre, Çinli markalar Avrupa’da elektrikli araç pazarının yüzde 5’ini oluşturuyor. Hatta Avrupalı otomotiv üreticileri, bu yükselişi frenlemek için Çin’den ithalat edilen otomobillere ek vergi getirilmesini istiyor.

Ancak Çinli marka Chery, Avrupa’ya hazırlık için Türkiye piyasasına yeniden girdi.

Habertürk‘ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre, Türkiye pazarına ilk olarak 2008’de giren, fakat umduğunu bulamayınca 2017’de pazardan çıkma kararı alan Çinli otomobil üreticisi Chery, 5 yıllık bir aranın ardından Türkiye’ye geri dönmeye hazırlanıyor. Çinli üretici, ilk etapta üç farklı SUV modeli Türkiye’ye getirirken, satışlara ise bahar aylarında başlayacak.

TÜRKİYE AVRUPA PAZARI İÇİN BİR KÖPRÜ
İstanbul’da gerçekleştirilen bir organizasyonda markanın gelecek planlarını anlatan Chery Türkiye Başkanı Fenghuo Si, “Chery, son yıllarda Ortadoğu ve Batı Asya pazarlarında başarılı satış performansları sergiliyor. Aynı zamanda Avrupa Birliği pazarına resmi girişi için aktif hazırlıklar yaparak küreselleşme hamlesini hızlandırmaya da devam ediyor. Türkiye, hem Asya hem Avrupa’da yer alıyor. Ayrıca hem Avrupa Birliği adayı hem de NATO üyesi olmak üzere iki kimliğe sahip. Coğrafi avantajları ve büyüyen ekonomisiyle Türkiye, Chery için her zaman önem verdiği stratejik bir pazar oldu ve Chery’nin Avrupa pazarına girmesi için bir köprü görevi de görüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.