Çanakkale ve İzmir'deki yangında yaralanan 15 küçükbaş hayvan Bursa'da tedavi ediliyor

Çanakkale ve İzmir'deki yangında yaralanan 15 küçükbaş hayvan Bursa'da tedavi ediliyor
Çanakkale ve İzmir'deki orman yangınından etkilenen 2 keçi ve 13 koyun, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından Bursa'da kurulan Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirilerek tedaviye alındı.

Yaşlı, engelli, bakıma muhtaç ve doğal afetlerden olumsuz etkilenen hayvanların gözlem altına alındığı Nilüfer ilçesindeki HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne, saha ekiplerince geçen hafta Çanakkale ve İzmir yangınlarından kurtarılan 2 keçi ve 13 koyun getirildi.

İlk tedavileri de burada yapılan ve vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar bulunan küçükbaş hayvanlara Emekli Hayvanlar Çiftliği'nde özenle bakılıyor.

İzmir, Bursa ve Bilecik yangınlarından kurtarılan 75'in üzerinde kedi ve köpek de buradaki çiftliğin yanında yer alan Her Eve Bir Pati Derneği (HEPAD) kulübelerinde korunarak sahiplenilmeyi bekliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.