Camiler, barışın merkezidir

Camiler, barışın merkezidir

Selçuklu İlçesi Hocacihan Mahallesindeki Selçuklu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılması planlanan Uygulama Camiinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma programına katılan Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, camilerin sevginin, barışın ve kardeşliğin merkezi olduğunu ifade etti. Konya’nın cami yönünden oldukça zengin olduğunu dile getiren Ali Rıza Çalışır, “Selçuklu İmam Hatip Lisesi Camii tamamlandıktan sonra hem öğrencilerimizin uygulama yapabilmesi için kullanılacak, hem de bölgedeki cami eksiğini de gidermiş olacak. Camimizin en kısa sürede tamamlanarak ibadete açılması dileğiyle temel atma töreninin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ise camilerin mimari yapısının önemine değinerek, “Bir ülkenin kültürünü yansıtan önemli değerlerinden biri de ibadethaneleridir. Bu nedenle camiler yapılırken mimarisine de önem göstermek gerekmektedir” dedi. Konya’nın camisi çok, okulu az olarak bilindiğini ancak son yıllarda yapılan çalışmalara bakıldığında bunu söylemenin yanlış olacağını kaydeden Esen, “Yapılan çalışmalar neticesinde Konya’da derslik açığı kalmamıştır” diye konuştu.
İl Müftüsü Şükrü Özbuğday da tatbikat camilerinin İmam Hatip liseleri için son derece önemli olduğunu belirterek, “Öğrenciler, öğrendikleri bilgileri bu camiler aracılığıyla tatbik edebilecekler. Selçuklu İmam Hatip Lisesi’nde bir caminin olmaması büyük bir eksiklikti. İnşallah bu eksiklik en kısa sürede giderilecek” ifadelerini kullandı.
Temel atma törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin de, yapılan camilerin devlet-millet kaynaşmasının bir örneği olduğunu vurgulayarak, “Artık eğitim sadece sınıflarda değil, uygulamalı merkezlerde yapılıyor. İnşallah camimiz en kısa sürede kazasız belasız hizmete girerek, hem bu uygulama alanlarından biri olacak, hem de bölge halkının ibadet edebilmesi için yapılmış bir merkez olacak. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Selçuklu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii’nin temeli dualarla atıldı.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.