Çam: Müezzinoğlu’na Yakışır Tutum Değil

Çam: Müezzinoğlu’na Yakışır Tutum Değil

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, geçtiğimiz günlerde partisinin Bodrum ilçe kongresinde yaptığı konuşma hakkında değerlendirmelerde bulundu. Müezzinoğlu’nun,...

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, geçtiğimiz günlerde partisinin Bodrum ilçe kongresinde yaptığı konuşma hakkında değerlendirmelerde bulundu. Müezzinoğlu’nun, ilçe kongresinde, ‘Ey Kılıçdaroğlu, Tunceli’de doğdun, Tunceli’de varım diyeceksin.’ ifadelerini kullandığını belirten Çam, “CHP’yi ve genel başkanı eleştirebilirsiniz. Ama onun doğduğu yeri, doğduğu yerden kaynaklanarak inançlarını orada mahkum etmek bizim tanıdığımız doktor Mehmet Müezzinoğlu’na yakışır bir tutum ve davranış biçimi değildir. Biz tanıdığımız Mehmet Müezzinoğlu’nu bir hekim olarak ve bir Hipokrat yemini etmiş bir doktor olarak bunu çok yakıştıramadım.” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Görüşmeler kapsamında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sunumu yaptı. Sunumun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bütçe görüşmeleri kapsamında söz aldı.

İktidar döneminde yeni bir sorunla karşılaşıldığını anlatan Çam, “Madde kullananlar arasında özellikle sentetik madde kullanımı öne çıktı. 2013 yılında doğrudan madde bağlantılı 232, dolaylı madde bağlantılı 410 olmak üzere toplam 648 ölüm olayı meydana geldi. Doğrudan madde bağlantılı ölümler bir önceki yıla göre yüzde 43, dolaylı madde bağlantılı ölümler ise bir önceki yıla göre yüzde 155 artış gerçekleştiği görülmekte. Korkunç derecede madde bağımlılığı ile ilgili ölümler oluyor. Uyuşturucu kullanımından gelen ölümlerin yanı sıra gençlerin yaşamlarını dramatik bir şekilde kararmasına, bireyin hayatı, toplumun sağlığı, refahı, moral değerleri düşüyor.” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu’nun, geçtiğimiz hafta Muğla’nın Bodrum ilçesinde partisinin ilçe kongresine katıldığını belirten Çam, şunları ifade etti: “Orada konuşma yaptınız. Kaymakamın bir ilçe kongresine katılmasını yadırgadım. Oradaki konuşmanızda hitabınız şudur. Tabi coşkuyu, ilgiyi, alakayı görünce bir damar yapıyorsunuz. Doğaldır ki muhalefet partisinin uygulamasını eleştirebilirsiniz, bunda bir beis yok, itiraz yok. Ama ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu’nun etnik kimliği ya da doğum yerini ‘Ey Kılıçdaroğlu, Tunceli'de doğdun, Tunceli'de varım diyeceksin.” diyorsunuz ve CHP’yi yerden yere vuruyorsunuz. Yetmiyor. ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Diyarbakır kökenli, Diyarbakır’da doğmuş ve eğitim görmüştür. Siyaset yapacak, CHP’den milletvekili olacak ama adaylığını İstanbul’dan koyuyor. Oh ya ne kadar güzel yan gelip de yatmak bu. Diyarbakır benim. Bu sokaklar benim büyüdüğüm sokaklar, Diyarbakır’ı sahipsiz bırakamam, bu sokakların çocuklarına, Diyarbakır halkına siyaset yapmalısın. Ey Kılıçdaroğlu, Tunceli'de doğdun, Tunceli'de varım diyeceksin.’ CHP’yi ve genel başkanı eleştirebilirsiniz. Ama onun doğduğu yeri, doğduğu yerden kaynaklanarak inançlarını orada mahkum etmek bizim tanıdığımız doktor Mehmet Müezzinoğlu’na yakışır bir tutum ve davranış biçimi değildir. Sizin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’na Tuncelilisin, öbürüne de Diyarbakırlısın demek aynı zamanda bir nefret söylemini getirir. Biz tanıdığımız Mehmet Müezzinoğlu’nu bir hekim olarak ve bir Hipokrat yemini etmiş bir doktor olarak bunu çok yakıştıramadığımızı ve bundan sonraki özellikle coşkulu kongrelerinizde lütfen bundan imtina etmeniz gerektiğinizi söylüyorum.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.