Çalışma barışını bozuyor

Çalışma barışını bozuyor

Büro Memur Sen Basın Sekreteri Hüseyin Gülşin ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Turhal, gazetemize yaptığı ziyarette Gelir İdaresinde görev yapan müdür ve müdür yardımcılarının memurlarından daha düşük ücret aldığını belirterek bu uygulamanın çalışma barışı

Büro Memur Sen Basın Sekreteri Hüseyin Gülşin, Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği’nin 81 ilden gelen katılımcılar ile 10 Ocak 2009 tarihinde Ankara’da yaptıkları toplantıyı Büro Memur Sen olarak desteklediklerini söyledi.

Gülşin, “Büro Memur Sen olarak başta maliye çalışanları olmak üzere birçok kurumun ek ödemelerden yararlanmasından kaynaklanan sıkıntıların arttığını belirtmek isteriz. Özellikle Gelir İdaresi teşkilatında ücret adaletsizliğinden kaynaklanan bir huzursuzluk ortamı oluşturmuştur. Yeni yapılanmayla birlikte Uzman-Memur-Şef ayrımından kaynaklanan sıkıntılara şimdi de Gelir İdaresi müdür ve müdür yardımcılarının eklendiğini görmekteyiz. Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcılarının şimdiye kadar görülmemiş ve alışılmamış bir şekilde Ankara’da seslerini duyurmak için toplanma girişimlerini, haklı hak arama mücadelesinin yanında olan bir sendika yönetimi olarak destekliyoruz” dedi.
Gülşin, uygulamanın çalışanlar arasında huzursuzluk oluşturduğunu da dile getirirken, “Burada altı çizilmesi gereken konu, memurların ücretlerinin yüksek olmadığı, son düzenlemelerle en düşük memur maaş seviyesine düşen maliye çalışanlarının, müdür ve müdür yardımcılarının da mahiyetindeki personelden daha az maaş alır duruma düşürülmesidir. Bu durum çalışma barışını bozmakta, çalışma verimini ve performansını etkilemektedir. Bu da kriz söylemlerinin ön plana çıktığı şu günlerde tüm ülkeyi etkileyecek öneme haiz bir konudur. Bizler Büro Memur Sen olarak maliye çalışanlarının tümünün ek ödemelerinin iyileştirilmesini beklemekte ve arzu etmekteyiz. 2009 yılı içerisinde toplanması hedeflenen vergi tutarı 220 Milyar TL eski rakama göre 220 katrilyondur. Bu vergiyi yine bu ekip toplayacaktır.  Bunun için çalışanların haklarının verilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Çıkarılan yeni yönetmeliklerle mesleğe kurum dışından uzman yardımcısı olarak başlayıp sonra uzman olarak atanan personel ile kurum içinden uzman olarak atanan personel arasında oluşturduğunu da belirten Hüseyin Gülşin, “Yapılan bu düzenleme, zaten var olan kurum içi çatışmalara yenilerini eklemektedir. Bunun en son örneğini iç denetçiliğe geçiş şartlarını düzenleyen yönetmelik değişikliğinde görmekteyiz. Yapılan yeni düzenlemeye kurum içinden atanan uzmanlara iç denetçilik yolu kapatılmıştır” diye konuştu. Gülşin ayrıca, 1 yıla yakın bir süredir meclise sevk edilen ve hala yasalaşmayan vergi denetim mekanizmasını tek çatı altında toplayan yasa tasarısının da bir an önce yasalaştırılması da beklentilerinin arasında olduğunu sözlerine ekledi.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.