‘Çağdaşlık bedava içkiyle olmaz’

‘Çağdaşlık bedava içkiyle olmaz’
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bira Festivali’nde bedava alkol dağıtılması, festivalin 2. gününde bir üniversite öğrencisinin aşırı alkolden dolayı ölmesi, kamuoyundan büyük tepki çekti.
Biraların bedava dağıtıldığı festivalin Antalya Büyükşehir Belediyesi eliyle gerçekleşmesi, ‘insanların zararlı alışkanlıklardan korunmasında kamu kurumlarının sorumluluğunu’ bir defa daha gündeme getirdi. Bir üniversite öğrencisinin ölümüyle sonuçlanan festival nedeniyle Yeşilay Derneği harekete geçti. Yeşilay, Ahmet Anıl Durmaz'ın ölmesi nedeniyle festivali düzenleyenler hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Yeşilay Derneği Konya Şube Başkanı Sabri Pişkin, “Bir belediye başkanının bira festivali düzenleyerek bedava bira dağıtması neticesi bir üniversite öğrencisinin ölmesinden suçluluk duygusu duyacağına hiç umursamaz bir şekilde, ‘içki içmesini bilmiyorsa biz ne yapalım’ diyerek, özrü kabahatinden büyük açıklamalar yapmasını kınıyoruz” dedi. Bira festivali yaparak bedava iç dağıtılarak gençleri alkol ile gençleri denejere etmeyi amaçlayan hareketleri Yeşilay olarak kınadıklarını söyleyen Sabri Pişkin, “Bir şehrin çağdaşlığı bira festivali düzenleyerek, bedava içki dağıtmakla olmaz. Eğer bunları çağdaşlık adına yapıyorlarsa olması gereken güzel sanatlarla, ilmi toplantılarla, ahlak ve hukuka riayet ile yapmak daha uygun ve faydalı olacaktır. Çağdaş şehir çağdaş kişi ayyaş kişi ile değil, ailesini ve sağlığına düşkün, vatanının seven kişidir. Toplumda gelişen her türlü kötü alışkanlığın arkasında düşman eli vardır sözünü unutmayalım” diye konuştu. 
‘ANAYASA’NIN 58’NCİ MADDESİNİN GEREĞİ YERİNE GETİRİLMELİ’
Organizasyonu yapanların Anayasa'nın 58'nci maddesine göre devlet, gençleri içki düşkünlüğünden korunmak için gerekli tedbirleri alır ve Alkollü İçkilerin Satışına Dair Yönetmeliğin 19'ncu maddesine göre de "Ticari fuarlar, yiyecek içecek ihtisas fuarları dışında kalmak şartıyla halka açık alanlarda alkollü içki tattırılamaz veya bedava içki dağıtılamaz" maddelerine aykırı davrandığını açıklayan Sabri Pişkin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençlerin alkole teşvik edilmesi ve böyle bir festival düzenlenmesi her bakımdan faciadır. Bu gibi festivaller geçleri alkole alıştırmakta ve fazla tüketilmesine neden olmaktadır. Yöneticiler genç nesillerimizi her kötülüğün anası olan alkolden uzak tutması gerekirken böyle bir festival düzenlemeleri akılara durgunluk vermektedir. Çanakkale Savaşı’nda düşmanlar Türk gençlerinin sarsılmaz imanlarını görünce şaşırmışlar. Biz bunları nasıl denejere ederek bozarız diye düşünerek gemilerle içki getirip Türk gençlerine bedava dağıtmışlar. Antalya’da gerçekleştirilen festivalde de bedava içki dağıtılması bana Çanakkale Savaşı’nda düşmanların Türk gençlerine yaptığını hatırlatıyor. Biz bunu Yeşilay olarak esefle kınıyoruz.”
MUSTAFA AKÇA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.