‘ByLock’çu 3 paşa ve 2 bin 500 subay var!’

‘ByLock’çu 3 paşa ve 2 bin 500 subay var!’

Türkiye Gazetesi, TSK içinde halen görevli 3 paşanın ve 2 bin 500 subayın, FETÖ’nün kriptolu yazışma programı olan Bylock’u kullandığının tespit edildiğini iddia etti.

Türkiye Gazetesi yazarı Nuri Elibol, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra TSK'da kapsamlı bir temizlik yapıldığını, ancak TSK'da çok sayıda kripto cemaatçi bulunduğunu iddia etti ve şunları yazdı: “15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra terfi edenlerin FETÖ ile bağlantılı olması adeta imkânsız. Ama ne yazık ki ‘ByLock' meselesinin incelemesinde görüldü ki terfi eden general ve amirallerden 3'ü ‘ByLock' kullanıcısı. Terfi eden, şu anda görevdeki 3 general ve amiral ‘ByLock' kullanmış.”

AKRABA VURGUSU

Nuri Elibol, “TSK'da bu kadar temizlik yapılmış olmasına rağmen bünyede hâlâ kripto FETÖ'cülerin varlığını koruduğunu düşünüyorum” diye devam etti ve şunları kaydetti: “Polis-istihbarat, adalet ve ordu ile mülki idarelerden bunların kazınması lazım. Ama son edindiğim ve beni hayrete düşüren yeni başka bir bilgi paylaşayım sizinle.

10nurielbol15cm
 

Şu anda görevde olan subay ve astsubaylardan 2 bin 500 kişi ‘ByLock' kullanıcısı çıktı. TSK'da halen görev yapan subay-astsubaylardan 3 bin 600'ünün birinci derecede yakınları ‘ByLock' kullanıcısı çıktı. Güya en detaylı FETÖ temizliği TSK'da yapıldı.
Eğer bu temizliğe rağmen orduda durum böyleyse, diğer kurumların durumunu varın siz düşünün!..”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.