Büyükşehir’in ‘BOOM’u  uzaktan müdahale ediyor

Büyükşehir’in ‘BOOM’u uzaktan müdahale ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir yaşamının güvenli ve sorunsuz sürdürülebilmesi amacıyla Bakım Onarım Otomasyon Merkezi (BOOM) ile birçok hizmete uzaktan müdahale ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayata geçirdikleri akıllı şehir uygulamalarıyla Konya’nın ulusal ve uluslararası alanda rol model olmayı başaran örnek bir şehir olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

TÜM SİSTEMLER CANLI TAKİP EDİLİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bakım Onarım Otomasyon Merkezi’nin de Türkiye’ye örnek çalışmalardan biri olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Belediyemiz bünyesindeki yaya üst geçitlerinde bulunan asansörler ve yürüyen merdivenler, hareketli duba ve bariyerler, hizmet binalarımızdaki ısıtma sistemleri, araç alt geçitlerindeki drenaj sistemleri ve bunların kesintisiz çalışmasını sağlayan jeneratör ve UPS’leri uçtan uca bütünsel ve anlık olarak takip ediyoruz. BOOM Merkezi’nde görevli personelimiz tarafından canlı olarak yönetilen bu yenilikçi sistem sayesinde, hemşehrilerimizin güvenliği ve konforu için kritik olan bu altyapı unsurlarının performansını sürekli olarak izliyoruz. Herhangi bir sorun veya arıza ortaya çıktığında ekiplerimiz hızlı bir şekilde müdahalede bulunuyor” diye konuştu.

MALİYETLERDE YÜZDE 80 TASARRUF

Tek bir ekrandan kontrol edilebilen sistemin kurulumu sonrasında; maliyetlerde yüzde 80 tasarruf, sunulan hizmet kalitesinde yüzde 90 artış, insan kaynaklı gözlem hatalarında ise yüzde 94 azalış sağlandığını vurgulayan Başkan Altay, “Umuyorum ki bu uygulamamız da başka şehirlere örnek olacaktır. Amacımız şehrimizi daha yaşanabilir ve güvenli bir şehir haline getirerek tüm vatandaşlarımızın yaşam standardını artırmak. Bu hedef doğrultusunda çalışmaya, gayret etmeye bundan sonra da devam edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Bütünsel olarak Türkiye’de ilk olan BOOM Sistemi ile söz konusu altyapı unsurlarında herhangi bir arıza oluşması durumunda sorun hemen teknik ekibe ulaşıyor ve anında tamir edilebiliyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.