Büro Memur-Sen, Çimen ile devam dedi

Büro Memur-Sen, Çimen ile devam dedi
Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanlığı’nda 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Defterdarlık ve Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen kurula, Memur-Sen Genel Sekreteri Yusuf Yazgan, Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti B
Genel kurul açılışında konuşan Yusuf Yazgan, sendikacılığın birbirini dışlayan değil birlik içinde çalışan kurum olması gerektiğini söyledi. Sendikalar arasında ve sendika içindeki gerginliğin herkese zarar vereceğini aktaran Memur-Sen Genel Sekreteri Yazgan, “Etnik köken ve siyasi ayrım yapmadan çalışmalıyız. Bu şekildeki çalışmalar sendika olarak bizi daha yüksek yerlere taşıyacaktır. Türkiye’nin neresinde bir haksızlık varsa Memur-Sen olarak orada olmamız gerekir. Yakın dönemde Türkiye anti-demokratik dönemlerden geçti bu zamanlarda biz kesin tavrımızı ortaya koyduk. Mücadelemizi bütün yollardan devam ettirmeliyiz. Memurlarımızın sosyal ve özlük haklarının genişletilmesi için var güçümüzle çalışmalıyız. Bu kapsamda Konya sendika çalışmaları olarak daha iyi konumlara gelmesi gerekir” diye konuştu. Diyanet Vakfını Kamu-Sen’e yapmış olduğu haksız yardımlardan dolayı kınadığının altını çizen Yazgan, sendikalar olarak herkese eşit derecede davranılması gerektiğini ifade etti.
‘SEÇİMİN GALİBİ DAHA GÜÇLÜ BİR SENDİKA OLMALI’
Genel kurulda konuşan Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Selvi, “Büro Memur-Sen’in 3. Olağan Genel Kurulunda iki tane değerli arkadaşımız yarışıyor. Benim temennim seçimin galibi, kazananı sendikamızın olmasıdır. Misyonumuzu büyütmemiz gerekir. Toplumun olduğu yerde biz sendikalar olmalıdır. Demokrasinin olduğu yerde başarı olur. Seçimin demokrasi içinde geçer ve başarılara imza atacak bir sendika yönetiminin gelmesini diliyorum” dedi. 110 delegenin olduğu sendikada 105 Delege oy kullandı. Oy kullanan 105 delegeden 65 oy alan Mahmut Çimen yeni dönemde de Büro Memur-Sen Konya Şubesi Başkanı oldu. Yeni dönemde de Büro Memur-Sen Konya Şubesi Başkanı olan Mahmut Çimen, “Seçimin herkese hayırlı olmasını diledi. Dün olduğu gibi bu günde yanlışın karşısında doğrunun yanında yer almaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini dile getiren Çimen, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye dünya devletleri arasında gittikçe önemli bir konuma yükselmekte. Dünya siyasetinde söz sahibi olmuş durumdadır. Bu yükselişini demokratikleşme çalışmalarıyla da göz doldurmaktadır. Sendikalar bilindiği üzere hak ve menfaatlerin arandığı savunulduğu yerlerdir. Kamu çalışanları ekonomik ve sosyal yönden daha iyi noktada olabilmeleri sendikal mücadeleye verecekleri destekle mümkün olacaktır. Daha güç bir sendika için tekrardan yönetime geldik. Bize oy veren tüm seçmen üyelerimize teşekkür ederim.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.